Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Tuesday, 16 February 2016

🌸 JOM FLAWLESS KAN KULIT TANPA SKINCARE 🌸

Assalamualaikum...

hari tu aya ada baca tips kulit flawless tanpa susah2 nk beli skincare..jom amalkan..aya dah cuba tips ni memangg bestttt.muka rasa lembutt gebus jee..



ni aya share dan paste tips ni..dapat dari FB.


🌸 FLAWLESS KAN KULIT TANPA SKINCARE 🌸

Dah lama nak share . tp sebab takde masa so harini baru berkesempatan . Ni Fatin bagi details lengkap ye !

BAHAN-BAHAN
1 1/2 sudu kunyit serbuk
1 sudu yogurt ( Perisa Asli )
1 sudu madu

===============
1 - Sediakan bekas plastik yang korang dah tak sayang sebab nnt kunyit tu akan lekat warnanya.
2 - Masukkan satu persatu bahan tadi menggunakan SUDU PLASTIK . ( Sudu besi boleh hilangkan khasiat madu )
3 - Tak pun pakai je sudu yogurt tu .
4 - Gaulkan sampai sebati semua .
5 - Pastikan dia pekat dan tak menitik .
6 - Ratakan di muka guna belakang sudu .
Jimat tayah beli berus 😝
7 - Biar dalam 30 minit sehingga kering
8 - Basuh muka guna air suam & pencuci muka korang dan scrub muka terus ( amat digalakkan )

Pssss : Sediakan towel muka yg korang dah tak sayang sebab nnt kena kesan kunyit

KELEBIHAN :
❤ Kulit jadi cerah dan flawless
❤ Glowing kan kulit
❤ Sembuhkan jerawat
❤ Kurangkan pigmentasi
❤ Anti Aging (penuaan)
❤ Kurangkan infection
❤ Kulit rasa lembab je
❤ Pulihkan dari surnbun ( terbakaq)
❤ Kurangkan gelap bawah mata

πŸ‘‰πŸΌπŸ‘‰πŸΌ Fatin dah amalkan setahun ++, seminggu 2 kali . Paling malas seminggu sekali .

===
SOALAN FAMOUS
πŸ‘‰πŸΌ " Tak jadi kuning ke muka tu nanti ? "
YES, Muka kita akan jadi sedikit kekuningan . Tapi selepas beberapa jam saja . Sebabtu fatin galakkan scrub muka selepas tu .

πŸ‘‰πŸ» " Berapa lama nak nampak kesan ? "
Hmmm .. Tah la . Fatin tak kira pulak berapa lama . Tapi yang pasti selalu lah buat . Tiba2 orang dah tegur . EH FLAWLESS NYA KULIT ! hahahaha πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
======
Sebenarnya , petua ni dapat masa fatin sembang dengan satu UNTIE CLEANER (India) masa belajar dulu. Walaupun kulit dia gelap , tapi glowing gila kulit dia ! Sebijik jerawat pun tarak . So dia bagi petua ni .

Dia kata orang india memang dok amal benda ni . Lagi2 time dorang nak kawin . Dorang akan kerap buat untuk naikkan seri pengantin . So kita ni cuba lah sebab nak nampak seri pengantin tu setiap hari . Kuikuikui 😝

Fatin lebih suka amalkan petua lama berbanding guna skincare yang kita taktau isi dia apa .

selamat beramal ye !

TAG kawan2 anda !

SHARE kalau suka 😍😍

kredit : Fatin Amierah


saya guna serbuk kunyit brand adabi

tak kisah madu brand apa..kalau madu asli lagi bagus ye

yogurt tak kisah brand apa ye..ambil yg asli


Selamat mencuba!


4 comments:

  1. Hye Aya, i nk tny klu buat mask ni hari2 elok ke..? Or seelok2nya 2x je sminggu..?
    Thanks

    ReplyDelete
  2. Klu buat mask ni everyday elok ke untuk skin?

    ReplyDelete
  3. Kak aya.,kalau guna susu yogurt asli berkesan ke?

    ReplyDelete
  4. Kalau guna susu yogurt boleh tak?

    ReplyDelete

nuffnang