Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Sunday, 7 February 2016

i love ESP Shaklee! ^_^


Assalamualaikum.....

jom sihat dan cantik dengan shaklee :)


Tau tak dulu kulit saya sangat bermasalah..lepas habis spm jerawat naik mencanak2.. masa sekolah menengah tu zaman kegemilangan kulit muka lg.cewahh haha..time tu gebus je xde maslah..pencuci muka pon xde..tak pandang langsung la pencuci2 tu semua kononnyaa..
tak tau la hormon apa tiba2 kulit buat hal lepas spm..
bila sambung study lepas spm lagi la mencanak2 naik sebab stress kan time study..dgn makan tak tentu hala..tak tau cara nk jaga muka..sebab xde pengalaman dan xde org nk guide pon time tu..
lepas tu saya pon nekad nk rawat muka betol2..start jaga makan. start minum air yg banyak..time tu dah pandai menggoogle tips2 kulit cantik haha
time study dulu tak mampu lg nk beli full set shaklee..beli vitamin c je dulu.. alhamdulillah muka nmpak perubahan..kurang berminyak..lepas habis study baru start amalkan full set.alhamdulillah syukur dgn pengambilan yg konsisten kulit saya semakin pulih dan gebuss hikhik.

Saya pengguna tegar shaklee sekarang! sebab supplement dari shaklee memang terbaik. dan saya sangat percayakan shaklee bila dah rasai sendiri kesannya.. dari pengguna saya terus daftar untuk jadi pengedar shaklee jugak..sambil guna sambil jual..saya memang suka share tips2 penjagaan kulit dan diri..dan sy memang suka baca blog2 pasal kecantikan dan supplement ni..sebab buat saya bersemangat nak jaga diri..

masa 1st trimester tu saya agak alahan..tak lalu makan..benci tengok ayam time tu. tak suka tengok orang makan dan bau makanan..rasa nk marah je..time tu rasa nak hapuskan semua makanan dalam dunia ni bahahahahha (ngenggg)

time tu susah sgt nk telan supplement sampai keluar balik..muka pon jadi kusam..air tak nak minum sampai kena jangkitan kuman air kencing..sebab tak cukop air..lepas tu insaf..nekad nk lawan..paksa minum air dan ambil supplement..sedangkan saya ni jenis yg senang telan ubat/supplement dan kuat minum air,tp masa 1st trimester memang tak nak apa2 benda masuk dlm tekak ni..anak tekak tak nak terima..
lepas tu try minum jugak sikit2 air..kesian dekat baby..saya teringat balik saya dah janji nk bg yg terbaik untuk baby saya.bukan sekadar jadi ibubapa..buka sekadar melahirkan anak..tp saya nak jadi ibu bapa yg terbaik utk anak saya.nak bagi yg terbaik untuk dia..jadi saya cuba jugak paksa telan sampai nangis2 sebab nk muntah hahah.alhamdulillah lepas tu alahan makin ok.sekarang dah dapat amalkan dengan baik dan konsisten balikk...

memang terasa kelainannyaa..kulit memang nampak berseri2 je..cerah..badan bertenaga, jalan sana sini pon tak penat..relaks je hahaah
sampai orang lain yg risau tgk saya aktif sgt.yelahh jangan malas2 time preggy ni..nanti anak jadi malas hahah. dan jangan malas bergerak nanti gedempol la time preggy..
kata nak jadi hot mummy kannnn :P
kena la jaga betol2..saya lebih suka cara mencegah lebih baik dari mengubati..jangan dah gemuk baru laa time tu nak start jaga balikk..




Alhamdulillah happy bila ramai nk cuba esp shaklee.tp suggestion sy kalau kulit sgt bermasalah jgn bergantung dgn satu supplement saja.ada sorang customer sy kulit dia sgt bermasalah tp dia hanya ambil vit c saja.seminggu lepas tu dia whasap balik saya nak consume full set supplement skincare+esp. Alhamdulillah lepas tu baru kulit dia nampak perubahan yg ketara.jerawat mula surut dan parut2 mula pudar.kulit makin halus.tp yg bestnya esp ni bukan utk org yg hanya ada masalah kulit je.tp sgt bagus utk ibu hamil,ibu2 yg menyusu anak,sedang berpantang,bagus jugak yg nk diet sebab berikan tenaga yg berpanjangan.syukur alhamdulillah 😊. 


Boleh whatsap saya kalau nk rasa kebaikan esp ni juga..insyaAllah saya akan guide cara pengambilan yg betol..pastikan anda beli dgn SID shaklee yg boleh guide anda,bukannya lepas beli dibiarkan terkontang kanting..lepas tu korang ambil cara tak betol..bila tak berkesan salahkan produk..sedangkan salah diri sendiri tak amalkan dgn betool.kan dah rugii tuu..
boleh whatsapp saya..saya guna, saya jual dan saya guide :)
013-4998685 
^_^



1 comment:

nuffnang