Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Tuesday, 8 September 2015

skincare baru saya setelah rehatkan muka dari sebarang produk




Assalamualaikum uols!

yeayyy happy dan semangat berkobar2 nii..hihi
i ada new baby boo sekarang..iaitu pencuci muka baru..ekeke
setelah berbulan rest muka dari sebarang produk..sebab kesan pakai produk yg ada merkuri..hurm sumpah stress..tanda2 stop produk yg ada merkuri dan bahan bahaya dah terjadi dekat saya..dah kena kesan2 nya..sedih wehhh..memang muka jadi naik jeragat..x pernah2 naik jeragat.huwaaa

tanda2 kesan stop pakai produk yg ada bahan bahaya yg terjadi dekat saya

1.muka jadi kusam tak berseri\
2.muka nampak pucat mcm muka sakit je
3. naik biji2 warna putih dalam kulit(bukan jerawat ye..xtau benda apa)
4.biji2 putih tu kena tunggu dia naik jadi jerawat..baru hilang biji2 tu..(biji2 putih tu mcm benda yg tersumbat xleh keluar)
5. naik jeragat!! :(
6.kulit jadi sensitif sgt!! :(


apa yg saya buat?
saya buang semua produk2 yg jahanamkan muka saya tu..restkan  muka! dan back to nature..sy sapu benda2 natural je kt muka..sapu tomatooo,lemon(pakai kejap je sebab pedih)
kurangkan mekap..pakai bb cream je sebab bb cream tekstur ringan..saya pakai bb cream cosmoderm@sunscreen cosmoderm..pandai2 la korang google nk tau mcm mana bentuk dia..kikiki
sunscreen cosmoderm ni bagus jugak la sebab dlm masa yg sama dia merawat kulit kita.

setelah berbulan jugak la saya rawat nuka kan..rest muka..kawan ada suggest gel jerawat edleen..dia bg saya free je..hihi.saya pakai memang kecut! ya Allah bersyukur sgt! T__T
jerawat dekat dahi semua kecut..huhu..eh nak tgk pic ke? haha jap nk tunjuk dahi ku yg berjerawat hari tuu

sebelum dan selepas rawat jerawat tu


sy memang suka gel hilangkan jerawat yg berasaskan tea tree dan extract herba2 ni..so memang ngam la pakai gel jerawat ni..ehh korang kena cuba k!

haa lepas tu bila jerawat dah hilang kita fokus la untuk pudarkan parut dan cerahkan muka..hihi..ingat fokus satu2..

now saya pakai pencuci muka nutriwhite! memang besttt..xde bau dan xde pewarna..produk yg bagus xde pewangi tiruan dan pewarna tauu..saya pulak memang tengah trauma kan pakai produk2 skincare malaysia ni..so saya pilih nutriwhite,,besar pulak tuu..baca review ramai cakap bestt..dan yg paling best setahun wehh tahan! berbaloi giler kan.xyah susah2 beli tiap2 bulan..jadi mahal balik kan tiap2 bulan nk kena bbeli..yg best berasaskan natural nutrient.


taraaaa nutriwhite




si gemok kuuu.hihi. dah pakai memang besttttt..lembut je mukaaa..whitehead dan blackhead hilang!rasa bersih je muka..xde pedih2 dan peeling bagai tu ehh..no no no!serik!muka pon makin cerah! yeayyyy





slow2 nak beli set lengkap nutriwhite.hihi..addict sangat dah..
so korang yg ada masalah mcm sy try laa apa yg saya cuba..saya share je
apa yg bagus..dan sesuai kan..

dan supplement saya amalkan esp+vit c shaklee.produk ni dah lebih 50 tahun.
berasaskan natural.dan dijamin selamat!satu dunia guna tau shaklee ni.
produk malaysia bukan xnak support..tp serik di tipu :(

and ni kulit saya sekarang.alhamdulillah dah ok dari hari tu :)

senyum kambing kikiki


so kesimpulannya saya sangat puas hati la guna skincare baru ni..insyaAllah xnakkk dah tukar lain..serikk..kalau produk2 yg tawarkan cantik dlm masa 3 hari ke seminggu ke baik xyah laa..mengarut! ye memang cantik awal..lama2 ke laut jadinyaa..hancur muka..saya sendiri pon dah alami..xmo dah la pakai produk2 yg buat kulit pedih dan gelupas2 bagai ni..kekonon healing creasis kan..

haa korangg apa2 boleh visit my ig tauu @ayazuki222 dan @houseofsofieya
and gegirl2 semua nak tanya apa2 pasal produk ni boleh whatsapp ke no ni 013-4998685 

ok bye! :)

nuffnang