Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Monday, 17 August 2015

tercari-cari loose powder yang best? sudah tentulah loose powder 3w clinic!




pakai bedak dodo :)





assalam saya nk up lagi entry bedak fav saya bertahun2 lamanya ni..memang bestt
utk kulit sensitif sgt2 digalakkan..sebab kulit sensitif dan bermasalah please 
bedak compaq x sesuai dgn korang sebab menyumbat pori!
pakai loose powder.ada yg xtau ker loose powder tu apa??
bahasa kampungnya bedak debu laaa






Natural Make Up Powder 
3w clinic Professional
3w Clinic Powder
Crystal Creator Bright
30g
Made in korea







Bedak ni sgt glemer dekat korea n japan...ramai artis2 bersependapat bahawa bedak ni bedak yg sgt bagus..disyorkan pakai bedak ni selepas pakai bb cream unuk nampak kesan yg menakjubkan.


Sejak Tahun 2009, Dodo Company,pembuat Palgantong telah merubah nama produknya menjad 3W Clinic. Semuaproduk bedak Palgantong VERSI BARUmenggunakan nama 3W Clinic.
Palgantong 3W Clinic Professional Powder yang digunakan oleh Make-UpArtists Professional ini diimport direct dariKorea, dan Best sellingpowder in Korea, Japan and Hongkong.
PALGANTONG pertama kali dilancarkan di Koreapada tahun 1999. Produkini sangat popular di kalangan Bintang FilmKorea dan 4 dari 5 wanitaKorea menggunakan produk yang sangat mengagumkan ini.
Di pasar kosmetik Japan yang terkenal ,Palgantong mencatat angka penjualan hingga 600 juta dari tahun 2002sampai 2006. Palgantong terpilih menjadi Japan’s Top Hit product dan menempati tempat teratas dalam penjualan bedak di jepun


siapa pernah pakai bedak ni? sepanjang hidup ku bedak ni lah yang paling best! 
serius tak tipu! (amboi ayat hihi)
tapi betul la, bedak ni dah lama saya guna..memang puas hati..
muka jadi tak berminyak dan long lasting mekap.
pipi jadi gebu ala2 emma maembong... kelasss kau jah!




dulu masa first time pakai bedak ni melalui kakak..waktu tu rasa macam woww gebusnyaa..hee
dulu curi2 pakai yang kakak punya masa dia tengah tidur senyap2 masuk bilik pakai..haha kan dah kantoi kat sini. 


ada dua kaler tau

natural beige dan light beige.bedak ni buat kita nampak natural..kulit rasa ringan je..

ianya buka bedak compact tau, tapi bedak debu...so kalau korang pakai memang nampak natural..

saya x suka pakai compact powder..lebih suka pakai debu..sebab nampak lebih natural..

lagi satu saya kulit yang sensitif, lebih bagus pakai bedak jenis debu..




baiklah apa kata testimoni?


Testimonial 1

pakai jugak...efek slim kat muka cam xdela jipo rasa.sbb muka jipo chubby..tapi glow tuh memang ada..best je..ni la satu2 nye bedak yang jipo pakai kat muka sampai 5-6 jam...kulit jipo xdela cerah...tapi bila pakai bedak nih akan nampak glow..so,cam perasan cerah sket...hehe


Testimonial 2

suree pkai gak loose powder ni...mmg best....lebih mabeles lps tepek bb cream, pastu sapu bedak ni ngan berus besar....mmg glow in the dark..hehe....xde la...kira best la bedak ni utk natural look....die tutup pores gak....tp suree pkai yg 10g version original beige.


Testimonial 3

kalau pakai malam kulit lagi nampak cantik...

sebab cahaya lampu kot...



Testimonial 4

cuba la lala..beli satu ..simpan wat stok ngandam..boleh harap gak bedak nih...gebu glow muka prantin ...kira function cam mac msfn gok...



Testimonial 5

wei...dodo ni mmg ok la..ok giler..

lg ok dr bedak debu silkygirl...

tahan lame..kalau ko x cuci muke ler..

kene panas pon still ok...

seriously dear..

Testimonial 6

iye ke?..hikhik malu nya saya... 

well, best kn pakai dodo ni... 
smpai my aunt ckp i macam artis indonesia...mekap cantik...


jom cuba loose powder ni




harga hanya rm44 + postage rm6sm/rm9ss
berminat nak cuba? whatsapp 013-4998685

visit ig @houseofsofieya



bedak ni tahan lama sangat..ikot cara pemakaian
saya punya tahan sampai 9 bulan..
berbaloi2!
kalau nak cuba boleh terjah page ni HOUSE OF SOFIEYA


^_^

3 comments:

  1. Salam
    Keep on posting I 've fall in love with ur blog and entries .Salam kenal dari ita,melaka.don't stop.sharing!problem saya kulit kusam panda eyes open pores Dan selalu naik black and white head tolooonggg

    ReplyDelete

nuffnang