Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Friday, 7 August 2015

Kebaikan dan keburukan esp shaklee? jom terjah!


Assalamualaikum uols..hehe nak citer sikit pasal esp shaklee..sebab saya adalah pengguna setia shaklee..antara banyak2 supplement di pasaran saya pilih shaklee..nak tau kebaikan dan keburukan esp shaklee ni?? haa sambung bacaa..



shaklee tu apa?

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal tu tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.

Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?

rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
punca ulser perut + ulser usus.
luka lambat sembuh akhirnya berparut.
ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang         ketahanan.




KEBAIKAN :  ESP SHAKLEE

Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.

Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.

Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!

Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Laar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.



KEBURUKAN : ESP SHAKLEE

Kesan negative nya berlaku bila kita beli tapi tak minum , tak amalkan, tak ikut arahan yang sepatutnya. Rugi nya...sedangkan mudah saja caranya. Bancuh 1 sudu besar dengan air kegemaran then siap untuk di minum. Bila semuanya tak nak ikot dgn betol, maka tak nampak hasil, kita jadi negative. Nak salahkan siapa...nak salahkan produk?padahal kite yg ambil dgn cara tak betol..tak baik kan gitu.amalkan betol2 kalau nak cantik.





So sekarang ni kita dah tau kebaikan ESP Shaklee dan untuk siapa. Kita dalam golongan yang mana ya? Kalau termasuk dalam golongan ingin mencuba....boleh saja.Tak memudaratkan pun.

kalau berminat nak cuba shaklee boleh hubungi saya.


 ayazuki
whatsapp 013-4998685
Shaklee Independent Distributor ID: 1208166


No comments:

Post a Comment

nuffnang