Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Tuesday, 18 August 2015

help me! :'( #nuffnang





siapa tau cara untuk bukak balik akaun nuffnang? dah lama x bukak.pelik betol emel yg saya guna tu dia ckp x valid.bila sy nk reset password x boleh.dan bila sy bukak akaun nuffnang baru x dapat nk link kan dgn blog ni sebab dah ada link dgn akaun nuffnang lama..mcm mana ni?? tolongg saya siapa tau :(

Ayam Goreng Kunyit







Bahan-bahan ( 4-5 orang makan. )
5 keping dada ayam dipotong2 kecil.
3 urat kacang panjang di potong ikut suka.
2 batang baby corn.
1 biji bawang besar dihiris melintang.
3 ulas bawang putih di titik.
1 biji cili merah di mayang.
1 biji cili hijau di mayang.
1 biji telur kuning.
1 sudu makan tepung gandum.
1 1/2 sudu makan sos tiram.
Minyak untuk menggoreng.
1/2 sudu kecil garam, perasa & gula.

Cara-cara
Masukkan isi ayam yg telah dipotong kedalam bekas, bubuh sedikit garam, serbuk kunyit, kuning telur dan juga tepung gandum tadi. kemudian digaul sehingga rata.

Bubuh minyak banyak sikit ke dalam kuali dan tunggu sehingga minyak panas. Kemudian masukkan isi ayam yg telah diperap tadi ke dalam kuali dan mula menggoreng sehingga kekuningan. Jangan terlalu garing.

Tos kan ayam yang telah di goreng tadi dan keluarkan minyak dari kuali. Tinggalkan sedikit minyak di dalam kuali untuk sesi menumis pula.

Untuk bahan menumis pula, masukkan bawang putih, bawang besar, cili hijau dan merah, kacang panjang dan juga baby corn. Tumis sehingga naik bau, kemudian masukkan pula sedikit garam, perasa, gula dan juga sos tiram.

Masukkan ayam yg telah digoreng tadi ke dalam bahan yg telah ditumis dan di gaul rata.

Siap! Sedia untuk dihidangkan :))

klik! klik! klik! kihkih




huwaaaaaaaaa sedih laaa tgk nuffnang sendirii..uols help me! hukhuk..sedih  tak habis lg lupa pasword dan emel nuffnnag lamaaa. klik2 laa tabung nuffnang iols..


T_____________________________T

Monday, 17 August 2015

tercari-cari loose powder yang best? sudah tentulah loose powder 3w clinic!




pakai bedak dodo :)





assalam saya nk up lagi entry bedak fav saya bertahun2 lamanya ni..memang bestt
utk kulit sensitif sgt2 digalakkan..sebab kulit sensitif dan bermasalah please 
bedak compaq x sesuai dgn korang sebab menyumbat pori!
pakai loose powder.ada yg xtau ker loose powder tu apa??
bahasa kampungnya bedak debu laaa






Natural Make Up Powder 
3w clinic Professional
3w Clinic Powder
Crystal Creator Bright
30g
Made in korea







Bedak ni sgt glemer dekat korea n japan...ramai artis2 bersependapat bahawa bedak ni bedak yg sgt bagus..disyorkan pakai bedak ni selepas pakai bb cream unuk nampak kesan yg menakjubkan.


Sejak Tahun 2009, Dodo Company,pembuat Palgantong telah merubah nama produknya menjad 3W Clinic. Semuaproduk bedak Palgantong VERSI BARUmenggunakan nama 3W Clinic.
Palgantong 3W Clinic Professional Powder yang digunakan oleh Make-UpArtists Professional ini diimport direct dariKorea, dan Best sellingpowder in Korea, Japan and Hongkong.
PALGANTONG pertama kali dilancarkan di Koreapada tahun 1999. Produkini sangat popular di kalangan Bintang FilmKorea dan 4 dari 5 wanitaKorea menggunakan produk yang sangat mengagumkan ini.
Di pasar kosmetik Japan yang terkenal ,Palgantong mencatat angka penjualan hingga 600 juta dari tahun 2002sampai 2006. Palgantong terpilih menjadi Japan’s Top Hit product dan menempati tempat teratas dalam penjualan bedak di jepun


siapa pernah pakai bedak ni? sepanjang hidup ku bedak ni lah yang paling best! 
serius tak tipu! (amboi ayat hihi)
tapi betul la, bedak ni dah lama saya guna..memang puas hati..
muka jadi tak berminyak dan long lasting mekap.
pipi jadi gebu ala2 emma maembong... kelasss kau jah!




dulu masa first time pakai bedak ni melalui kakak..waktu tu rasa macam woww gebusnyaa..hee
dulu curi2 pakai yang kakak punya masa dia tengah tidur senyap2 masuk bilik pakai..haha kan dah kantoi kat sini. 


ada dua kaler tau

natural beige dan light beige.bedak ni buat kita nampak natural..kulit rasa ringan je..

ianya buka bedak compact tau, tapi bedak debu...so kalau korang pakai memang nampak natural..

saya x suka pakai compact powder..lebih suka pakai debu..sebab nampak lebih natural..

lagi satu saya kulit yang sensitif, lebih bagus pakai bedak jenis debu..




baiklah apa kata testimoni?


Testimonial 1

pakai jugak...efek slim kat muka cam xdela jipo rasa.sbb muka jipo chubby..tapi glow tuh memang ada..best je..ni la satu2 nye bedak yang jipo pakai kat muka sampai 5-6 jam...kulit jipo xdela cerah...tapi bila pakai bedak nih akan nampak glow..so,cam perasan cerah sket...hehe


Testimonial 2

suree pkai gak loose powder ni...mmg best....lebih mabeles lps tepek bb cream, pastu sapu bedak ni ngan berus besar....mmg glow in the dark..hehe....xde la...kira best la bedak ni utk natural look....die tutup pores gak....tp suree pkai yg 10g version original beige.


Testimonial 3

kalau pakai malam kulit lagi nampak cantik...

sebab cahaya lampu kot...



Testimonial 4

cuba la lala..beli satu ..simpan wat stok ngandam..boleh harap gak bedak nih...gebu glow muka prantin ...kira function cam mac msfn gok...



Testimonial 5

wei...dodo ni mmg ok la..ok giler..

lg ok dr bedak debu silkygirl...

tahan lame..kalau ko x cuci muke ler..

kene panas pon still ok...

seriously dear..

Testimonial 6

iye ke?..hikhik malu nya saya... 

well, best kn pakai dodo ni... 
smpai my aunt ckp i macam artis indonesia...mekap cantik...


jom cuba loose powder ni




harga hanya rm44 + postage rm6sm/rm9ss
berminat nak cuba? whatsapp 013-4998685

visit ig @houseofsofieya



bedak ni tahan lama sangat..ikot cara pemakaian
saya punya tahan sampai 9 bulan..
berbaloi2!
kalau nak cuba boleh terjah page ni HOUSE OF SOFIEYA


^_^

Thursday, 13 August 2015

supplement yang superb dan selamat!







cewah2 intro dah tempek muka sendiri.hehe
supplement fav i..
sehari ambil 1-2 biji..
selalu saya ambil pagi..sebelum breakfast..
bangun2 tido terus telan vitamin c shaklee ni
dan minum air..
make sure sehari 2-3 liter air ya
sebotol untuk 5-6 bulan.memang berbaloi2 sangat!
shaklee produk organik.xde campuran vitamin buatan mcm lambakan produk local sekarang..
selamat dan halal!
tak rugi cuba shaklee..tapi rugi kalau beli tapi tak makan
dan x amalkan dengan betol..
antara banyak2 produk yg saya pernah cuba dan kebanyakan produk sekarang ni.
saya percayakan shaklee je.sebab tak was2 dan tak ragu..
shaklee ni ada ujian klinikal.
so jom jadi pengguna yg bijak dengan menggunakan shaklee.
pilih produk yg selamat..jangan pilih produk yg ada kesan dikemudian hari..no no
jangan pilih prooduk yg cantik sekejap je..lepas tu meranaa T____T



Wednesday, 12 August 2015

serik dengan produk local !

haaaaaaaa baca tajuk pon dah kembang kempis hidung..huhu
sebenarnyaa saya memang dah serik dgn produk  local. dah banyak yg saya pernah try..dan survey.. kebanyakan produk local ni rebranding je uols :(

seriuslyyy..saya memang serik..pengalaman saya awal2 pakai memang kulit flawless habiss.memang berkesan bila guna skincare local ni.. awal2 memang caantik,licin ,gebu flawless! lama2..??? habis muka  naik bintik2.. lepas tu saya terus buang semua skincare tu..restkan muka dah dekat 3 bulan slow..pakai sabun pencuci je..and now berjinak2 pakai set skincare berasaskan semulajadi.organik! produk dari US.. shaklee. saya guna skincare dan supplement dari shaklee.semua produk dari shaklee.. nanti nk try set penjagaan rambut shaklee pulak..produk shaklee ni dah lebih 50 tahun dipasaran. biar effect lambat asal sihat dari dalam.and now my skin is getting better..gittewww hihihi.alhamdulillah :)

shaklee produk organik dan halal yg penting..memang best la pakai.kulit rasa lembut..sy pakai set nutriwhite shaklee. memang ok!! alhamdulillah nak pakai shaklee je..supplement shaklee memang dah lama amalkan..baru nk berjinak dgn skincare hehe.

and now saya amalkan vitalea shaklee jugak utk buang radikal bebas dlm badan..fuhh..

saya amalkan vitamin c plus shaklee + esp shaklee + vitalea shaklee

testimoni saya sendiri memang rasa sangat super awesome!

kulit makin cerah..feeling2 gebu..huhu dan berseri..yelah effect dari pakai produk local tu kulit muka jadi kusam! stress mak! now dah nmpak makin berseri balik..dan rasa badan bertenaga nk g keje..selalu saya ngantok tau kat ofis..sekarang dah bertenaga..tak rasa ngantok..dan gastrik dah xde! sebab amalkan esp shaklee.hehe


kulit pon makin cerah dan mulus dengan vitamin c shaklee.memang puas hati la amalkan shaklee. tapi ingat!! kalau uols nk kulit cantik atau nk amalkan supplement kena minum banyak air!! wajib ye! bukan sunat..dah jatuh wajib..sebab nk bersihkan buah pinggang.yelah uols ambil mcm2 kena la cuci buah pinggang.nak cantik jgn malas please..kalau ada yg ckp alaaa x larat laa nak minum air..alaa x larat laa nk ulang ke toilet terkencing sebab minum air byk..haaa suka hati uols laaa.lepas tu bila x berkesan salahkan produk.tp diri sendiri x amalkan dengan betul. alhamdulillah rasa puas hati sgt amalkan shklee sebab vit c organik.semua produk dari shaklee organik. bukan dari vit buatan mcm kebanyakan produk local. hee xmauu dah laa.bukan xnak support produk local.tp pengasas sendiri xtau benda apa dlm produk dorang. benda berkait muka jgn main2..boleh jd gaduh oo HAHAHAH

Ok laa korang pandai2 research la sebelum nk pakai apa2..jangan cepat terpengaruh dgn testimoni..memang berkesan tp sekejap je..nk hadap muka teruk lepas tu..fuhhh boleh meroyan..huhu

ok laa nanti kita cecite lg hehe..


cleanser nutriwhite shaklee



set lengkap shaklee



ok byeeeeeeeeee :)

ouh lupaa kalau uols nak try boleh contact no ni 0134998685

nak cerita pasal masalah kulit korang pon boleh.nk minta suggest apa tauu..


counting days





cik aya dan cik lija ;)


haiiii im counting days! heee
dah lama menghilangkan diri tetiba kite hapdet counting days daa..hehe
alhamdulillah setakat ni persiapan dah siap 90%
alhamdulillah.
belum sempat jemput semua org..baru sempat jemput beberapa kenalan rapat je..
dah rasa dup dap dup dap~~~~~~
T____________T
doakan saya :)




tata titi tutu

follow my ig.kite aktif kat sanaa.hehe
ig @ayazuki222  (hai2 kat sana :P)



byeeeeeeeeeeeee


.

nak tau apa kebaikan alfafa complex shaklee?





KEBAIKAN ALFALFA COMPLEX YANG MENANTI!

1. Penawar keputihan
2. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
3. Resdung
4. Allergi
5. Melegakan sakit sendi dan belakang.
6. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
7. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
8. Memberi kelegaan semasa haid.
9. Merawat arthitis
10. Bagus untuk elergi dan ekzema
11. Merawat asma
12. Mencuci usus bagi membuang toksik
13. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan
14. Jangkitan dalam buah pinggang
15. Meneutralkan asid dalam badan
16. Merawat masalah keputihan pada wanita
17. Menganjalkan payudara bagi wanita.
18. Bertindak sebagai kacip fatimah bagi para isteri.
19. Memulihkan urat selepas bersalin
20. Membantu merawat bahagian intim wanita.
21. Meningkat stamina bagi persediaan hubungan suami isteri
22. Melegakan sembelit


Alfalfa Complex ni ada dua jenis saiz..Alfalfa Complex(S) 330 tablet dan alfafa complex (L) 700 tablet.. so kalau yg baru nk try alfafa boleh laa try yg saiz s dulu..nanti bila dah puas hati dgn kesan dan nak repeat order lg boleh la order yg saiz L pulak.lagi jimat kan! :)


berminat nak cuba produk dari shaklee?
hubungi saya! whatsapp je tauu.

ayazuki
whatsapp 013-4998685
Shaklee Independent Distributor ID: 1208166

Tuesday, 11 August 2015

ohh nuffnang!!

hurmm sedihnya hari ni..dah lama x bukak nuffnang..nak cek duit dah bertambah berapa..hampaaa..xboleh bukak..salah pasword kah? atau sebab lama x bukak..last sekali terpaksa sign up akaun nuffnang baru..sedihh..dah lama kott..any idea uols? :(

produk selamat berasaskan semulajadi : nutriwhite skincare Shaklee

Sebenarnya produk Shaklee ni banyak, dari kesihatan dalaman keluarga kepada kesihatan rumah dan kecantikan luaran. Semua ada.

ada yg tertanya-tanya apa beza set kecantikan kulit shaklee dan set nutriwhite shaklee ?

Bezanya ialah nutriwhite untuk kegunaan luaran.. set kecantikan shaklee pula untuk cantik dari dalam.


Bagi yang telah menggunakan produk supplemennya, mesti dah rasai perubahan positif kan.Harga Produk pun berpatutan dengan kesan yang memberangkan. Alhamdulillah






Set Nutriwhite Shaklee dihasilkan daripada bahan semula jadi dan bebas bahan kimia dan amat berkesan untuk penjagaan kulit muka.

Produk ini menjadikan kulit muka sihat dan bersih  dengan bahan bahan seperti rumpai laut, Alga hijau, dan strawberi begonia dan lain lain. 


Selepas 3 tahun saintis jepun dan amerika Shaklee bekerjasama mengkaji. 16 bahan semulajadi terbaik telah terpilih.



Antara Kelebihan Set Nutriwhite Shaklee ialah:-

1.       Membantu mengawal keradangan kulit
2.       Pengurangan tompokan pada kulit
3.       Memberi kelegaan pada kulit
4.       Kulit semakin cerah dan menyelesaikan masalah pigmentasi
5.       Melmbapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
6.       Menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
7.       Membuang toksin


Apa yang best guna sikit je, satu calit menghasilkan buih yang sangat banyak.

Memang sangat jimat dan murah harga nya.. Boleh cuci satu muka dengan sekali cucian.

Terkejut juga dengan saiznya ni. 150ml satu pek. Boleh tahan satu tahun dari kawan kawan lain yang dah lama guna.

Sambil sambil tu kita segarkan kulit dengan masker esp.

Apa yang membezakan produk ni dengan jenama lain ialah takde bau wangi. Biasa biasa je. Tak macam brand lain.

Sesiapa pernah makan Vitamin B complex Shaklee? Bau dia kuat sikitkan

Sebabnya sama, tiada pewarna dan bahan kimia dalam ni. Jadi bau pun semulajadi.

Tapi kita beli pencuci muka untuk bau wangi masa cuci ke?

Tak kan? Yang penting berkesan


Yang penting selamat dan takde kesan negative pada kulit.


Testimoni Set Nutriwhite Shaklee


Ada banyak testimoni lg testimoni.tp tak larat nk upload la uols..







Dari yang kulit normal ke kulit berminyak. Semua sesuai pakai. Semua bahan semula jadi.




Berapa Harga Set Nutriwhite Shaklee ni?

Jangan terkejut ye. Untuk pek sebesar 150ml dan cukup setahun ni, harganya tak sampai RM120 pun.

Kalau RM120 bahagi 12bulan, sebulan baru RM10 lebih.

Makan McD dan KFC harga macam ni pun tak kenyang kan.





Set Lengkap Nutriwhite Shaklee


Terdapat 7 produk lengkap untuk kesan menyeluruh penjagaan kulit muka yang cantik dan sihat.

set lengkap




Set Asas Nutriwhite Shaklee

Jika nak cuba dulu, saya galakkan dengan set asas.

Kesannya sangat baik dan tahan lama.

set asas


Shaklee tak buat promosi besar besaran macam brand lain. Apa yang mahal dengan produk SK11 dan Estee Lauder tu antara sebabnya ialah IKLAN.

Ya kos iklan dan pemasaran memainkan peranan penting. Kita dah jimat banyak. Produk berkualiti tinggi pada harga murah.

Sebenarnya banyak lagi produk bagus diluar sana yang kurang diketahui sebab pemasaran tak bagus. Tapi bila ambil kira kos marketing, produk pun jadi mahal.

McD dan KFC pun mahal sebab iklan. 

Jadi Harga Set Nutriwhite ni amat berpatutan. Apa yang penting kesan positif pada wajah kan?

Dan sy syorkan dengan beli Set pencuci muka nutriwhite shaklee. 

kita mula dengan yang murah dulu. Alhamdulillah memang berbaloi untuk duit kita.

Harga produk yang murah ni .. kalau nak dibandingkan dengan kepuasan  memang sesuai dengan pepatah alah membeli menang memakai.

Jadi kawan kawan, kalau nak cuba, ambil set asas nutriwhite shaklee yang mempunyai pencuci muka terbaik dan berkualiti ni.

Bukan sejauh mana jenama tu GAH di TV dan iklan.

Moga anda berpuas hati dengan review harga dan produk set kecantikan muka shaklee ni.

Banyak lagi tips menarik sy akan kongsikan untuk penjagaan kesihatan dan kecantikan orang perempuan.mana yg saya tau saya kongsi..hehe :)



berminat nak cuba produk dari shaklee?
hubungi saya! whatsapp je tauu.

ayazuki
whatsapp 013-4998685
Shaklee Independent Distributor ID: 1208166






credit to: mazni

Monday, 10 August 2015

esp shaklee memang bagus!







Apa itu ESP Shaklee?

 Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. Selain dibancuh esp juga boleh dijadikan masker dengan membancuh 1 sudu ESP + 2 sudu yogurt. kacau dan tepek pada muka. 

Siapa perlu ambil ESP Shaklee? 

1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik 

2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihatPenghidap kencing manis 

3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna  

4. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster 

5. Penghidap kencing manis 

6. Lelaki dan wanita –  untuk mencegah dari penyakit 

7. Orang yang alergik atau alahan. 

8. Wanita ingin menguruskan badan 



Kebaikan dan Kelebihan ESP 

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan. 

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam  

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan 

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit. 

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,  

6. Memberi ton warna kulit yang sekata 

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu 

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan) 

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral 

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol 

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi 

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya 

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone 

14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan 

15. Membantu mengurangkan risiko kanser,  

16. Bertindak sebagai antioksidan,  

17. Menguatkan sistem imun tubuh,  

18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,  

19. Memelihara kesihatan jantung  

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua 

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan 

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan 

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.  

24. Membantu merendahkan paras kolestrol,  

25. Mencegah osteoporosis  

26. Membantu pembentukan sel-sel baru. 

27. Membantu menyembuhkan gastrik.  

28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan. 

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

 30. Memudarkan parut

 31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak 

32. Kecantikan kulit dan rambut 






Perbezaan ESP dengan soya lain 

1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)

 2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan 

3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral 

4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya 

5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone 

6. Rendah lemak, tanpa kolestrol 

7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi Sel badan kita terbetuk dari protein. Seharusnya kita memerlukan protein yang berkualiti bagi pertumbuhan sel baru. Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat dan vitamin dan ini secara tidak lansung badan kita sentiasa sihat,cergas dan bertenaga. 



credit to : info asal



berminat nak cuba produk dari shaklee?
hubungi saya! whatsapp je tauu.

ayazuki
whatsapp 013-4998685
Shaklee Independent Distributor ID: 1208166

nuffnang