Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Monday, 20 October 2014

i love syma beauty

Assalamualaikum...

Nak cerita pasal skincare..sebab sy memang minat bab2 ni hehe..seperti di pos saya sebelum ni..kalau siapa yg ada singgah baca tentu dah tau saya sekarang guna syma beauty skincare,..sekarang alhamdulillah dah masuk set yg kedua..sebab puas hati dgn kesan produk tu..sebab tu repeat set..

Sy memang BOIKOT produk yg xda kelulusan kkm,produk dari indon yg kebanyakan dari sabun sampai krim semua sebiji sama.just rebranding produk letak nama sendiri..memang awal2 saya bye2...produk syma lain dari yg lain..sebelum guna sy search dulu apa kata org ramai..xda nampak komen negatif pon..


Produk yg pedih,mengelupas teruk,muka merah bila kena panas,muka rasa panas, saya tolak awal2..sebab mesti ada bahan yg meragukan..

Beauty not pain ok..


Alhamdulillah Saya percayakan produk syma ni sebab sabun dia best rasa bersih je...krim dia pon best dan x melekit2 dan berpeluh bagai..senang cakap semua sedak belakoo..

Yg penting x sakit bila pakai..x menderita sebab nk cantik..ada kelulusan kkm..selamat!

Sy pon dah cuba semua krim dia kt gelang emas sy dan memang bebas bahan bahaya.-


Ni testi saya selepas puas hati guna






oklah ni tgh update laju2..dok kat ofis lagi ni..ok la dah lambat..nak balik rumahh..lapooooo perut


Siapa nk try boleh order dan whatsap no ni

013-4998685

Harga set ni berpatutan rm66 sm, rm72

Ok byeeee




100 comments:

  1. perghhh, da putih makin berseri... glowing lagi... (:

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee saya pakai sampai sekarang.syma beauty xda pengelupasan dan x pedih.nak tau ada merkuri ke tak bila awak pakai produk yg ada nerkuri atau bahan bahaya muka akan pedih dan gelupas teruk..krim melekit.syma beauty keim semua best

      Delete
    2. I nyesal pkai produk ni..abes muka naik jerawat batu..sakit plak tu..mybe kulit i mmg jnis x ssuai kot..krim siang tu pekat sgt..clog pores

      Delete
    3. salam. sye bru pkai 2minggu, tp mke jd merah2 and pedih klau kne air. boleh x share tips cmne awk applied kt muka.

      Delete
    4. stop ye kalau x sesuai..nanti jd lebih teruk pulak..

      Delete
  3. kalau admin sendiri dah bukti kan sampai letakgambar sendiri.. mmg terbaik lah huhuhuu... :D

    ReplyDelete
  4. Yee saya pakai sampai sekarang.syma beauty xda pengelupasan dan x pedih.nak tau ada merkuri ke tak bila awak pakai produk yg ada nerkuri atau bahan bahaya muka akan pedih dan gelupas teruk..krim melekit.syma beauty keim semua best

    ReplyDelete
  5. Hai .. nak tanye kalo kulit jadi putih after apply produk nie tapi tgn kite mcm mane pulak ek ? risau pulak nnti muke kaler lain tgan kaler lain . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang jerr..tonyoh la tangan jugakkk..sental satu badan..jangan jaga muka je tp bahagian lain berkerak :'D

      Delete
  6. Awak takde testi sebelum dan selepas ke ?

    ReplyDelete
  7. Sekotak thn brpe bln ye ??

    ReplyDelete
  8. Salam..nak tanya..tekstur krim siang dia ala2 foundation ker?
    Pastu kat kotak ada x tulis ingredients for the products?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tekstur krim siang..day cream dia sy suka.nampak gebus

      Delete
  9. Kalau tgk tgn awk memang putih.maknanya awk memang dh cntik dari awal la.pengasas dia muda sgt.mane dia blajar buat benda2 ni semua.produk ni memang dia yg adunkn @ repacking dari thai @ ane2

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah nak muka flawless tu try hehe..kilang yg buat sis berasaskan bahan apa yg kita nak :)

      Delete
  10. Knp pki krim mlm gtl2 ye..bru pki shri..sy mmg dh lme xpki apa2 krim..

    ReplyDelete
  11. Saya baru pakai syma beauty ni sebulan,bagi saya produk ni mmg terbaik.to be honest mmg la kulit sy x jadi flawless gila2 licin putih semua,tp jerawat bila naik cpt hilang,kulit muka dah x kusam dan x berminyak.kesan nampak slow pada sy tp tu bukti yg produk ni x berbahaya.x de pengelupasan lgsg.so far dlm byk2 produk Malaysia yg sy dh pkai and termasuklah produk tabita yg org ckp pkai je jd flawless gila tu (sy try dnars,tabita,nourain) produk syma yg plg puas hati.

    ReplyDelete
  12. saya pun pkai syma dh 2bln..mmg bes..lain dr produk lain..sblm ni pkai nor ain..mula2 ok pastu jrwt naik n krim mlm die tkr jd wrn coklat trus buang..tp syma mmg bes..xrugi cube

    ReplyDelete
  13. nana- skotak blh than smpai 1 bln @ 2 bln , ikot pde pggunaan kita, sye dh gne hmpir 2 blan,,

    ReplyDelete
  14. Skrg still pakai lagi ke this product and okey tak smpai sekarang?

    ReplyDelete
  15. So skrg u still pakai product nie lagi ke?

    ReplyDelete
  16. Skrg still pakai lagi ke this product and okey tak smpai sekarang?

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum..saya bru jew gna syma nie..mmg adew kesan..muka rasa terik jew..adakah tu kesan baik atau kesan buruk??

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum . Saya dah guna syma almost 1 month . Resultnya Alhamdulillah :) . Kalau muka you ada rasa gatal or terik tu bermakna dia tengah pulihkan kulit you . Maybe before that you ada tersalah pakai skincare yang ada bahan yang berbahaya untuk kulit muka you .

    ReplyDelete
  19. Saya pakai syma beauty. Abis berjerawat muka. Xtahu nak bust macam mama dah

    ReplyDelete
  20. Syma beauty buat muka aku berjerawat teruk!!!!!

    ReplyDelete
  21. Sy gna dh 6 bln lebih..elok sngt gna. Sblm ni setia ngn laneige ja..dsbbkn perubahan hormon jerawat naik bnyk sngt. So sy try Syma. Syma is the best skincare ever la.rugi korg tak try... Buat combo dgn miracle serum+supplement belleza.Putih sure flawless surely sure!

    ReplyDelete
  22. dulu mula2 pkai syma muka Okay laa... sbb mmg muka sy xde mslah dri dlu lg... pastu stop syma utk seminggu sbb xsempat nk g bli krim malm syma ni... muka sy dah mula naik bintik merah.. jerawat pon makin tumbuh subur kt pipi.. sy pon heran sbb sblm nie muka sy xde mslah langsung... xpnah naik jerawat bnyk camni... xtahu nk buat mcm mne dah buntuu sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..alahai kesiannyaa..restkan muka sis :(

      Delete
    2. Hai . saya dah pakai syma hampir 3 box heheheh . actually memang sesuai dgn muka saya . tp nya saya tk nampak perubahan sgt . parut sya tk hilang . tp jerawat alhamdulillah susah nak naik. Mcm syma ni dia just control muka tk bagi naik jerawat . ak think mcm tu .

      Delete
    3. Hai . saya dah pakai syma hampir 3 box heheheh . actually memang sesuai dgn muka saya . tp nya saya tk nampak perubahan sgt . parut sya tk hilang . tp jerawat alhamdulillah susah nak naik. Mcm syma ni dia just control muka tk bagi naik jerawat . ak think mcm tu .

      Delete
  23. salam nak tanya syma beauty ade mercury ke sbb sy try cara gosok guna cincin emas krim tuh jadi gelap tau now sy confius ,..mohon beri pencerahan..:)

    ReplyDelete
  24. salam nak tanya sy try test syma ni guna cincin emas sy gosok2 krim tuh jadi gelap adakah it means syma ade mercury??mohon pencerahan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke sis..hurmm..nak cakap pon x sure..tp kalau dah gosok jadi gelap tu maksudnya ada bahan yg bahaya la kan..hurmm :(

      Delete
    2. Mu ni ckp.keling laa,kat ats komen len,kat bwh komen len plak,nmpak mcm mu di bayar kee tuk lariskn produk tu??

      Delete
  25. sy baru beli syma beauty yang 4in1 plus serum tu kelmarin... harini balik keja dh ada 2biji jerawat timbul kt dahi... lepas tu mlm ni tgh apply serum baru perasan ada lagi sebiji jerawat timbul kat pipi... maybe tak sesuai dgn kulit sy kot... mnyesal guna dh elok2 kulit gatal nak try lain kan dh nyesal... cari jgk review org yg tumbuh jerwat pki syma nih... rupanya ada jgk kes mcm sy...

    ReplyDelete
  26. korang semua sy dah lama stop pakai syma beauty..kalau ada yg xsesuai tu boleh stop guna ye.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa awk stop ye? Boleh sy tahu kenapa.. Sy dah pakai syma 6bulan, mmg elok ramai tegur kulit makin putih, bila period slalu naik jerawat besar dan jerawat tu cepat hilang. Tapi tetap tak dapat hilangkan jerawat pasir kat pipi dan dahi dan kulit muka still nampak kusam plus tona tak sekata. Big pores kat hidung still nampak. Not 100% satisfied la. Sekarang pakai produk ape?

      Delete
    2. lepas 6 bulan sy pakai kulit jd naik jerawat dan biji dlm kulit..biji2 kecik yg xleh di picit..kena tunggu jd jerawat baru dia hilang...berbulan2 jugak sy tunggu semua biji tu hilang.now alhamdulillah kulit sy dah ok balik.sy pakai sabun madu buatan org kampung.xde pewarna,xde pewangi dan selamat.tp x jual.pakai utk kegunaan diri sendiri je. :)

      Delete
  27. sy pun dah berhenti pakai

    first2 pakai sbs mmng muka jadi flawless
    tp bila try syma advance muka teruk jad teruk
    naik jerawat banyak gila kat pipi n dagu

    ReplyDelete
  28. boleh saya tanya biji biji kat muka awak tu macamana? sebab muka saya naik biji biji warna putih yang i dont know lah nak describe cemana. nak kata jeragat bukan sebab warna putih. can you share a tip if you know how you overcome this problem? T.T

    ReplyDelete
  29. boleh saya tanya biji biji kat muka awak tu macamana? sebab muka saya naik biji biji warna putih yang i dont know lah nak describe cemana. nak kata jeragat bukan sebab warna putih. can you share a tip if you know how you overcome this problem? T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. biji2 tu terpaksa laaa saya tunggu jadi jerawat dan masak baru dia hilang,,huwaaa seksa tauu nk tunggu semua biji tu masak.ambil masa berbulan jugak.alhamdulillah sekarang dah okay lepas saya rest muka dari sebarang produk. :)

      Delete
    2. kita serupa. pakai 3,4 bulan muka makin cantik.. sekarang byk jerawat pasirrrr!!!!!

      Delete
  30. Baru je nak plan beli syma ni..tp memandangkan semua negative komen so tak jadi beli lah 😬 sy pun sama juga dah lali dgn produk buatan malaysia yg ada kkm tp masih ada bahan kimia spt merkuri. Nak cwpat kaya mmg mcm tu tarik pelanggan guna iklan flawless bagai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaa itu laa byk dpt negatif komen je sekarang T.T biasa la tu kan..huu

      Delete
  31. Baruu jea nak tryyyyy.. Dah bca komen2 yg xbestt.. Tq yeaa yg kongsi crta.. Hehee.. Alamatnya kna beli product yg slalu guna laa.. Sy guna smplysti.. Alhamdulillahh.. Bestt n muka xpedihhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2.haa guna produk yg kita betol2 yakin selamat :)

      Delete
  32. jemput baca entry baru saya..cara saya rawat muka sekarang :)


    http://ayazukiiscullen.blogspot.my/2015/09/skincare-baru-saya-setelah-rehatkan.html

    ReplyDelete
  33. Terima kasih semua yg komen. Sgt2 membantu!!! Sy br je nk try..x jadi trus.

    ReplyDelete
  34. Produk syma ni x ok ke..knapa mke founder dia lawa jer? Huhu.buntu..anybody help me!!!!

    ReplyDelete
  35. Produk syma ni x ok ke? Knpa mke founder dia lawa jer? Anybody..help!!

    ReplyDelete
  36. Produk syma ni x ok ke..knapa mke founder dia lawa jer? Huhu.buntu..anybody help me!!!!

    ReplyDelete
  37. Produk syma ni x ok ke..knapa mke founder dia lawa jer? Huhu.buntu..anybody help me!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg laa muka founder lawa sbb dye ank org kaya,mkn mcm2 produk kesihatan yg mahal2,sy pernah check ig dye,sblom jd founder,dye tunjukn produk ape yg dye mkn,n dye mmg putih smula jadi,so jgn laa kome smua dok perabiz beli produk tu...

      Delete
  38. Nasib baca comment sampai bawah xjadi nak try.. memang da agak dah skincare dr Malaysia semua xlari dari tabita . Ubah sikit2 je dah keluar product sendiri. semua product saya da try tabita, ameyra beauty, myaimy skincare, farra beauty, wonderglow, semua krim lebih kurang je effect lepas tak pakai memang teruk la muka . paling teruk effect dari amyera beauty jerawat mcm ombak datang smpai skrg dah setahun parut xle hilang menyesalllll pakai !

    ReplyDelete
  39. Pakai product nie okey tapi kene consistent kalau termiss habits naik jerawat.sy pernah kene skrg nak tukar product lain tapi bole korang suggest kn tak product whitening yg sesuai dgn cuaca di malaysia. Alhamdulillah kulit saya bukan kulit sensitive ye.sy tgh survey prodcut hadalabo and nano white.tolong bagi feedback ye kpda sesiapa yg pena try. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pkai product laneige colour hijau for sensitive skin..OK Sgt..muka x rise pedih..xde alkohol..masalah jerawat n berpasir sume hilang..

      Delete
  40. Salam.Haritu sy pernah pakai syma beauty ni 2 set. Alhamdulillah kulit okay. Tapi sy stop sekejap. Last2 bila nak try skincare balek, sy try tati skincare sbb testi kemain meletop2 kan hehe. Baru je sehari sy pakai muka dah jadi merah terbakar especially bahagian pipi n dagu. Mmg skincare tu x sesuai ke ngan sy? Sedih T_T
    Skrg nak try syma pun takut2 dah.

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum..dlu sy pena guna SBS nie almost 4bulan..muka mmg licin..the boom lah kata..then krim mlm habis..dlm 3-4hari tak pakai krim malam terus naik jerawat..mula2 takat 3-4 ketul.makin lama makin banyak..then sy terus stop krim siang..sb jerawat kt muka sy tu brkembang biak subur..mcm ltk baja..sy ada snap gambar sbgai bukti..menyesal sgt guna..hampir 4 bln slps tu sy merana kulit brjerawat teruk..dah lah mse tu raya aidilfitri..imagine mcm mana sy nk jumpa org?? Tp alhamdulillah my skin getting ok now. I just tepek bedak sejuk nk neautral kan balik.cuma kulit dah jd nipis and more sensitif kesan dpd SBS. bukan sy nk ttp periuk nasi org tp cuba fikir, knpa boleh jd cantik pd awalnya then jrwt naik? Kulit muka dah tak tahan dgn penggunaan bahan (mercury @ hydroquine). Klu korg pakai secara brterusan mgkin xnmpk bad effect..tp cuba stop dlm 1-2minggu..apa akn jd? Mgkin jgk sb kulit sy yg sensitif..tp skg sy dah tak percaya dgn product local..klu ada duit semua boleh buat..pdhal kilang sama..dekat dgn siam..fikir2kan lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun jadi mcm awak... stop 2 mnggu then naik bntik merah... mula2 tu ingat ruam biasa je.. then makin lama makin naik n merah gatal. Sedih sgt kulit jdi mcm ni... nak jumpa org pun malu. Mmg kesan dia sgt bagus. Kulit flawless putih xkusam smua. But bila dah ter'stop' kejap... habis kulit saya :(
      Now tgh rest kan kulit balik.

      Delete
    2. waalaikumussalam..sy pengguna syma beauty ni hampir setahun..dan selama hampir setahun ni kulit muka sy ok..yg dulunya warna x sekata, tp lpas apply syma trus jd ok..alhamdulillah la kan..sebab sy pakai syma nonstop..masalah mula timbul bulan lpas bila sy oder syma dgn HQ tp si HQ silap kasi produk..seminggu sy stop apply krim mlm..and what happen after a week?? muka sy mula naik jerawat kecil2 di pipi..PENUH!! ok, lpas tu krim mlm yg sy oder smpai..sy apply balik pd muka..my face getting better..after dat bila krim mlm habis lg, oder kt HQ and dy lmbt post, dlm x smpai seminggu stop apply krim mlm, benda yg sama jadi balik..pipi mula naik jerawat..time tu sy dh mula BUANG SEMUA PRODUK SYMA..and now sy try produk dari watsons or guardian..biar kesannya lambat, tapi selamat pada kulit..bukan hidup dan cantik bersama produk yg merosakkan kulit dan kesihatan kita tanpa kita sedar..sorry syma, its my experience using your product..

      Delete
  42. Betol. Mula2 sy pakai SBS..ok hasilnye. Then sy tuka ke Syadvance...kata agent yg jual, xpe klu tuka ke Syadvance sbb dr company yg sama cuma lbh advance la...die kata. Set ptama sy pakai Syadvance..krim mlm die bau pelik skit tp hasil nye ok...then sy stop pakai bila habis sbb lambat order set baru(dr agent yg sama)..x amik masa lama pon..ada la semggu cmtu. Then bru nk masuk set kedua...jerawat pasir naik..sy mulanye xkisah. Sy fikir maybe kena buat rutin wajah cm sblm ni kot baru ok. Tp makin hari makin teruk. Kulit jd pedih lbh2 lg bila sy lps bpeluh. Naik plak jerawat batu...bnanah. Sy stop pakai Syadvance...just sabun gel die je sy pakai..tu pn stitik sebesar biji kacang ijau je sy guna. Jerawat smpai bnanah..kecut n muncul yg lain plak jerawat smpai 3@4 bijik. Jerawat batu naik dlm kulit..sakit. Mak pn tegur, nape teruk sgt kulit muka...lps tu sy stop pakai Syadvance. Aritu sy dpt info Pengasas Syma ni sblm die keluarkn product die, muka die mmg dh elok...pic muka die teruk tu sebelum die jd duta product company lain. Dh elok dgn product tu, then baru die buat product sndiri. Hmmm...nyesal pakai syma skincare :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu cian awk kan trpedaya kan,sma laa mcm sy,tgok pengasas cantik terus nak beli tp hakikatnya baru taw yg pengasasnya mkn mcm2 produk mahal tuk cantik,mmg mnyesal beli,dah laa mahal plak tu

      Delete
  43. sy dh berbulan2 pakai syma ..mula2 nampak okeylah..tp bile dh lme2 jerawat naik teruk..jd gelap semula..akak dy pn gune syma..muka dy mmg jerawat penuh pipi kiri kanan..kulit dy xpernh jd mcm tu..bile stop pakai makin mnjadi2..better pakai sabun kedai jamu n bedak sejuk utk mlm

    ReplyDelete
  44. sy baru nak cuba product ni. tapi ramai pulak bagi negative comment. tapi sy tetap nak cuba jugak. lepas dah agak kulit cantik, terus nak stop. nak pakai produk drugstore. tu cara berkesan pon. rasanya yang muka jadi teruk tu maybe sebab fake kot. haaa pada pandangan sy ja laa. sebab sy penah pakai bb fake habih teruk muka. kawan lain pakai bb cantik jaa muka. nak tau ada merkuri ka tak nanti sy buad ujikaji. okay

    ReplyDelete
  45. Omggg tq so much yg bagi comment jujur. I baru je plan nak try syma beauty ni,terus tak jadi.

    ReplyDelete
  46. Dulu first time guna mmng ok pastu ada sekali i tertidur so tak pakai night cream lah esoknya haaaa kauuu merah2 muka :'((( pastu i try VBS . Mmng okay. Korang yang ada masalah jerawat ke apa boleh lah try Viola
    Beauty Secret :) RM 79 je.

    ReplyDelete
  47. Saya bru pkai seminggu...jerawat penuh pipi...besar2 macam nanah...sblum ni x prnah ada. Jerawat mcm tu...nyesal guna sbs.terpengaruh tgok testermoni tu...skrg kulit muka dh x mcm dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg kan byk benda fake kan,tu mesti awk beli yg fake ka

      Delete
  48. Sya mmg pkai syma then stop jap, muka naik jerawat2 then try apply blek..hmm, x tau LA nk ckp apa?
    Anyone please syor kn apa2 skincare yg elok dan sgt selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. rawat secara selamat je awak.guna kunyitt..saya dah try..
      baca entry saya yg ni..ada ajar step

      http://ayazukiiscullen.blogspot.my/2016/02/jom-flawless-kan-kulit-tanpa-skincare.html

      Delete
    2. Npe sy xleh.comment kat cini ehh??

      Delete
  49. byk info dpt dr pengguna2 ...tq, ,baru nk cuba..

    ReplyDelete
  50. rawat muka tanpa skincare.organik tips!

    http://ayazukiiscullen.blogspot.my/2016/02/jom-flawless-kan-kulit-tanpa-skincare.html

    ReplyDelete
  51. TQS ALOTSSSS kwn2 gud info from here......

    ReplyDelete
  52. Serious lah ? Alamak , dah ckp nak set sbs dekat agent dia tapi beluk bank in boleh ke cancel ?

    ReplyDelete
  53. SAYA PERNAH GUNA SYMA BEAUTY AND KESAN NYA JERAWAT MAKIN TERUK . BETTER JANGAN GUNA PRODUK NI SEBAB BANYAK NEGATIVE FEEDBACK.

    ReplyDelete
  54. fuhhh selamat tak beli lg... bru plan2 nak beli.. tq for all those above comment. jgan kejar uk jadi ccerah cepat. mmg bahaaya. semoga kulit2 sis2 yg terjejas kat atas cpt sembuh :)

    ReplyDelete
  55. Saya pun kene ..dah 4 bulan ..naik whitehead ..macam jerawat ..tapi tak boleh dpicit ..dlmnya bukan nanah ..banyak :(..dekat dahi ..pipi ..dagu ...malu ..bila pakai bedak nmpk timbul timbul ..menggerutu ..idk how to describe ..mula² pakai ..memang ksn dia superb ..skrg tgh restkn kulit n nk try Mary Kay ..hmm ..kulit kusam ..jerawat batu naik ..jerawat kecik² naik ..tak tau nak cakap ape ..malu nak keluar rumah ..:(

    ReplyDelete
  56. ya Allah bersyukur sangat Allah gerakkan hati nak search feedback org dulu sebelum beli T.T terimakasih semuaaa~

    ReplyDelete
  57. tati skincare ada sesape penah guna?

    ReplyDelete
  58. terima kasih untuk perkongsian pengalaman dlm blog dan ruang komen2 di sini. Saya baru nk try syma beauty product.. and bila survey2 mcm ni, terus rasa takut pulak. Actly bila baca pengalaman yg lain2 rase risau plak dgn current product yg sy pakai. it's a local product as well.. and masih dlm fasa homemade belum dikilangkan lagi. but still sambutannya sgt ramai. and claimed no mercury and hidroqunin. just nak share experienced sy same mcm yg dgn rakan2 kat sini..kalau tinggal je beberapa hari tak pakai, muka tibe2 naik jerawat kecik2, which sy bukanlah jenis kulit sebegitu..i used to have a perfect skin, tp jd agak kusam lepas bersalin. Mula2 sy igt sy allergic dgn habuk or ape2 saje, setiap kali balik rumah mak sy, (which sy tak bwk blk skincare sy),tp nampaknya mcm tak..apart from that, muka sy pun mcm burn.. and merah2..sy igt naturally develop original blusher, jd pinkish cheek la, tp husband sy ckp, because kulit semakin menipis sebenarnya.. But still one flaws yg selama ni sy ada dri zaman blaja lagi
    which is 2 biji bintik oil seed dkt hujung pipi hilang n never come back dah..

    sy pun dlm dilema kene teruskan or stop consuming apa yg sy dah pakai skrg and bertukar kepada somthing more organic

    ReplyDelete
  59. Baru nak cuba....hurmmmm..negative feedback..

    ReplyDelete
  60. Kalau nak tukar terus dari SBS ke product skincare yg lain mmng akan bgi effect negative ke? Kalau nak tukar, tukar pd skincare ap ye? Yg recommend terbaik.

    ReplyDelete
  61. Awak semua.. tq jujur bagi revieww..ingt mmg mjadi sbb sampai 2016 taw. Gigih i cari review kan .. alhamdulillah tak order n xsempat try. Tq semua.

    ReplyDelete
  62. Assalamualaikum sis. Saya tak guna mana-mana skincare local. Sekadar nak berkongsi, nak dapat kulit sihat dan cantik. Cuma perlu guna bahan yg kat dapur je :)
    Seperti: Lemon, Kayu Manis, Baking Soda, Kunyit, Masker Betik, Daun Lidah Buaya. Hehe. Tapi untuk kegunaan sunblock/nak putihkan kulit seluruh badan, boleh try MAGIC CREAM CATHY DOLL. Jenama Cathy Doll dari Korea, memang bagus! Walaupun mahal. Serum pula boleh guna Serum Sensual Plus. Diyakini selamat 👍 dah setahun lebih guna Cathy Doll dan Serum Sensual Plus.

    ReplyDelete
  63. Assalam sedihnya baca feedback2 kat sini... Uols cuba slimmewhite pengasas dia kak wid dia dlu pun muka truk disebabkan pakai tabita tiruan. Lepas tu la dia buat slimewhite sbb dia buntu muka dia penuh jerawat pakai macam2 menjadi kejap pastu berjerawat balik. Kak wid ada bagitahu elly yg muka kita tersumbat & banyak toksin di lapisan2 muka kita jadi slimmewhite akan detoxkan toksin n racun dr muka smpai la badan. Cuba search tgk sendiri testimoni kak wid. Elly suggest sbb dia sndri consult elly. Elly nak bantu je mana tahu ni penyelesaian korg kan :)

    ReplyDelete

nuffnang