Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Thursday, 27 February 2014

love




kemarin kena surprise dengan en.kesayangan..
dia datang tanpa bagitau..konon2 nak bg surprise letteww..
tapi memang surprise pon..terharunyaa awakk!
heee

MyEm0.Com

semalam tengah bad mood pasal kena renew stiker kereta..
tak perasan dah expired..kena saman rm40 dengan lecturer..
geram aku..
terus pergi renew yang baru dengan bayaran rm12.50
kelas kau tempat belajar aku stiker je rm12.50
rasa nak bako bako kangkung je
huuuu

lepas tu kol encik kesayangan meluahkan geram dihati..bebel2 cerita kat dia semua..
blablablablaaaa

lepas je dapat stiker terus keluar dari HEP tu dan nak gerak balik perlis..
tengah2 jalan cari handset nak kol en.kesayangan.tengah jalan tiba2 nak langgar orang. toleh2 terkesima..
jadi blur jap..ehh kenapa muka macam kenal
terus aku menjerit kecil..
hewhewhew rasa nak lompat bintang dan bulan kat situ jugakk!!!!!
en.kesayangan depan mata!!!
hahaha seronok bukan main kepalang.. terus rasa nak masuk main lompat palang..
excited uols!!heeeeeeee

MyEm0.Com

lepas excited semua terus gerak balik perlis.dia follow saya dari belakang..nak balik mandi dan pakai comel2..hohoohh

minta maaf kat awak sebab tunggu saya besiap lama sangat.. awak x marah kan kan kan???heeee senyum comel :PPPPP

MyEm0.Com




lepas tu perut ku berbunyi2 siap rap dan dandut m.daud kilau..
ehh daud kilau dandut ke???? (abaikan)

lepas tu cari tempat nak makan...xtau nak makan apa...pusing2 pergi pacific..jalan2 dalam tu..lepas tu nampak seoul garden..terus decide nak makan situ

best makan kat sini..makan sampai pitam..puas hati makan..ada macam2 sampai semua nak ambil..


awak jadi chef saya eh?

masak masak  masak

Add caption



ini melantak namanya

MyEm0.Com

sepatutnya saya surprisekan awak sebab birthday awak..tapi awak yang surprisekan saya
hehehe thanks awak :)
MyEm0.Com


happy dapat jumpa

bubbly boo

kesayangan
birthday boy :)

MyEm0.Com




dessert pulakk


nomnomnom



MyEm0.Com
memang makan sampai pitam..tiba2 semalam kuat pulak makannya.
sebab happy sangat kot..heee



awakk thanks sangat sebab datang jauh dari shah alam untuk surprisekan saya..
lebiu..
(heee layikkkkkkkkkk)
MyEm0.Com









Monday, 24 February 2014

AWAS!! check jika produk anda mungkin mengandungi MERKURY!




fuhhh baca tajuk pon dah seram sejuk..
sekarang ni macam2 produk yang dipasarkan..
lambakan produk!

semuanya menjanjikan kita kulit dan gebu dan mulus~
siapa xnak gebu kan??
saya pon nak!! nak!! hee

MERKURY? 
apa itu merkuri???
merkuri adalah sejenis logam! bayangkan merkuri tu dicampur dengan produk kita.lepas tu
kita sapu kat muka kita...terus meresap dalam kulit dan salur darah kita..haish!!tidak!!

ok baca ni..penting!
  • secara umumnya, krim pemutih wajah yang ada kandungan merkuri berbau agak keras. Kadangkala ada pengeluar yang menggunakan haruman yang agak kuat bagi menutupi bau logam merkuri tersebut. Jadi, jika krim yang anda gunakan berbau logam atau berbau terlalu wangi, ia boleh dimasukkan juga dalam senarai "yang disyaki"... :-)
  • Krim yang mengandungi merkuri agak berkilau warnanya. Jika kita buka penutup krim berkenaan, bahagian bawah penutupnya agak berkilauan / hologram. Cuba oleskan di hadapan cermin dan perhatikan pada wajah anda, ada atau tidak kesan kilauan (ala-ala merelip gitu.. :-) ). Krim yang bagus sepatutnya berwarna putih dan tidak berkilau.
  • Dapat memutihkan kulit wajah dalam masa yang sangat singkat. Semakin tinggi kandungan merkuri, semakin singkat ia memberi kesan pemutihan (bukan pencerahan). Kulit pengguna akan jadi putih pucat seperti mayat dan bukannya cerah semulajadi dan berseri-seri.
  • Pada peringkat awal penggunaan, kulit akan mengalami iritasi dan sangat sensitif kepada cahaya matahari hinggakan apabila anda berada di bawah panas terik mentari, kulit akan terasa pedih dan kemudiannya merah seperti udang dibakar...
  • TIDAK TIMBUL JERAWAT SAMA SEKALI (mesti ramai yang suka kan?). Awas yer...ini bukan petanda bahawa krim itu telah memulihkan wajah anda 100% tetapi sebenarnya ia merupakan satu petanda awal lapiasan epidermis kulit kita telah ROSAK, kulit sudah tidak mengandungi protein & melanin yang berfungsi untuk melindungi kulit dari pancaran radiasi. 
  • Bakteria adalah antara punca jerawat, tetapi apabila kulit telah dicemari merkuri, bakteria pun tak nak singgah di kulit kita...BAKTERIA PUN TAHU TAKUT PADA KESAN KERACUNAN MERKURI, kenapa kita pula harus menggunakan merkuri demi kecantikan yang seketika? :-)
  • Apabila penggunaan krim dihentikan, akan timbul bintik-bintik hitam di bawah kulit dan merata wajah. Lama-kelamaan kulit akan menjadi kelabu dan akhirnya kehitaman...KULIT KEMBALI KUSAM lebih teruk dari sebelumnya...



hermmm takotnyaa..
T__________T



ok jangan cemas.. jom kita check ciri2 cream yang mengandungi merkuri mcm mana\

sebelah kiri gambar merkuri/logam.. kanan ciri2 warna krim merkuri


 nah ni dia.. ciri2 cream merkuri..mesti uols semua pernah nampak kan cream yang
macam ni..warna kuning..night cream warna putih..lepas tu melekit2.kan?
perasan tak berlambak produk kat malaysia tu sepesen je night cream dan day cream.. semua warna kuning dan putih..bau pon sama ok!!


mari kita bongkar dan terjah lagi!! ecewahhh emo je..

ciri warna krim yang mengandungi merkuri


tau tak yang sebenarnya pengusaha kosmetik ni mereka borong berkilo2 krim ni semua dekat indonesia..lepas tu letak jenama sendiri.. just rebranding dan repack saja.
kalau korang nak buat produk sendiri pon boleh..janji ada duit je.. 50k jalan la bisnes..
patot la sepesen je..
korang paham2 jela produk mana yang terlibat ni..tengok night cream dan day cream saja sudah tau produk mana yg terlibat..tak nak mention kat sini.huu
saya pon dah terkena..huwaa kasihan wajah ku selama ni dok oles kimia bahaya kat muka..
jenama apa rahsia..tp warna macam kat atas ni la.. kulit menggelupas..arghh.. tp lepas tu memang cantik la kulit tu..tp lama2 rasa mcm something wrong je.. memang mula2 kulit cantik giler! tp bila stop fuhhh habis la muka..jadi gelap, kusam, naik bintik hitam.. 
tapi saya bernasib baik sebab time pakai produk jenis mcm ni saya x pakai selalu..pakai kejap je.sebab rasa was2 dan x sedap hati..saya cepat2 rawat guna tradisional punya..so kulit saya xda buat masalah la lepas tu..nasib baik x jadi gelap..haa cuma satu je tiba2 naik jeragat atau bintik2 hitam ye..arghh!! sedih tauu x pernah ada tiba2 naik..nampak tak?hurmmm..


baca ni :(


ok kamu semua kalau ada yang terpakai produk bahaya yg mengandungi merkuri sila buat ini ye..



tapi tak semua produk local ni bahaya.. so kamu semua kena pandai2 pilih la.. kadang2 ada kelulusan KKM pon xleh nak percaya sangat..time hantar pergi makmal mereka ambil sample yg x dicampur dengan merkuri lagi..lepas dah dapat kelulusan baru mereka campur..macam2 hal sekarang..

JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK!


ok bersambung di entri seterusnya..

ok thankS to page 

Bahaya CREAM Mercury

kredit maklumat kat page ni

https://www.facebook.com/pages/Bahaya-CREAM-Mercury/1380637845492067




mana murni! http://sweethoneybelle.blogspot.com/



kepada murni..pemilik blog ini ---------> http://sweethoneybelle.blogspot.com/


murni kenapa aya x dapat nak bukak blog murni? kenapa private kan?huwaa nak tengok gambar kawin murni.. terpaksa buat entry mencari murni..xtau nak contact macam mana. sobsob

huwaaa



SELAMAT PENGANTIN BARU MURNI!!! SEMOGA BERKEKALAN TILL JANNAH.. 

curi gambar murni :P


aya ingat je tau kat murni...
cepat on blog! (arahan) hahahhaa :P






Saturday, 22 February 2014

busy.





hurmm sekarang x sempat nak update blog berbakul2.. busy sangat sebab last sem.. saya kan robot.last sem kena buat kerja ja..last sem ni x boleh jadi manusia..kena jadi robot.

robot!! robot!! robot!!

hurm lepas habis belajar lagi la busy..busy dengan kerja pulak..habis kerja terus tido sebab penat..
alahaii hidup.. ini semua dunia semata2..hahahah ecewahhhh

nak blogwalking pon xda mood..kalau sempat bukak blog saya hanya sempat blogwalking bloglist saya sahaja.. yang lain tu mana sempat je.. tp saya tetap akan blogwalking bila ada masa..



bloglist

maafkan saya!! saya ada je.. tak hilang dek zaman...hee merapu je..

saya mahu senyum sambil buat kerja.. kerana dengan senyum sedikit sebanyak buat hati saya sedikit tenang..
saya rasa mahu aktif blog balik..fb sangat bosan la..huuuu

boleh x nak up status hari2 kat blog??huuu kang x pasal2 kena lempang pat puloh das..
ok baibai..saya mahu buat kerja..



p/s: terlupa nak isi minyak kereta siap2.esok kelas.!! boleh x esok nak ponteng? fed up.

sabar dan solat.






tertekan.



ya Allah tertekan sangat.

Allah.Allah.Allah.




:'(








Thursday, 6 February 2014

bila Allah menduga






bila Allah menduga..bila tiada seorang pun yang memahami...


:'(

Ya Allah..rasa sdih sangat saat ni..x ada seorang pon yang memahami..
rasa jauh..rasa jarak begitu jauh..

pergi...

Ya Allah nak habis belajar cepat2..itu je yg aku nak sekarang..nk balik bersama keluarga..
nk tinggalkan semua disini..

sudahlah..aku penat dengan manusia....



penat....................






T________________________________________T







nuffnang