Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Monday, 20 October 2014

i love syma beauty

Assalamualaikum...

Nak cerita pasal skincare..sebab sy memang minat bab2 ni hehe..seperti di pos saya sebelum ni..kalau siapa yg ada singgah baca tentu dah tau saya sekarang guna syma beauty skincare,..sekarang alhamdulillah dah masuk set yg kedua..sebab puas hati dgn kesan produk tu..sebab tu repeat set..

Sy memang BOIKOT produk yg xda kelulusan kkm,produk dari indon yg kebanyakan dari sabun sampai krim semua sebiji sama.just rebranding produk letak nama sendiri..memang awal2 saya bye2...produk syma lain dari yg lain..sebelum guna sy search dulu apa kata org ramai..xda nampak komen negatif pon..


Produk yg pedih,mengelupas teruk,muka merah bila kena panas,muka rasa panas, saya tolak awal2..sebab mesti ada bahan yg meragukan..

Beauty not pain ok..


Alhamdulillah Saya percayakan produk syma ni sebab sabun dia best rasa bersih je...krim dia pon best dan x melekit2 dan berpeluh bagai..senang cakap semua sedak belakoo..

Yg penting x sakit bila pakai..x menderita sebab nk cantik..ada kelulusan kkm..selamat!

Sy pon dah cuba semua krim dia kt gelang emas sy dan memang bebas bahan bahaya.-


Ni testi saya selepas puas hati guna






oklah ni tgh update laju2..dok kat ofis lagi ni..ok la dah lambat..nak balik rumahh..lapooooo perut


Siapa nk try boleh order dan whatsap no ni

013-4998685

Harga set ni berpatutan rm66 sm, rm72

Ok byeeee




Thursday, 16 October 2014

riview syma beauty skincare





assalamualaikum..

hai kesayangan semuaa..nampaknya lama beno aya x update  blog..memang x sempat sangat..
lepas graduate 5 bulan yg lalu memang jarang update..
buat pengetahuan uols aya dah bekerjaya sekarang..ececece.. wanita bekerjaya giteww heee.. i love my job..

ok berbalik kepada topik asal..merujuk tajuk dia atas..cewahh..aya nak review skincare yg memang super duper triple best sangat!! serius tak tipu! aya memang puas hati pakai..suka picit2 pipi sendiri..rasa licinn jee..

taraaaa ni laaa syma beauty skincare tuu..

pengasa syma beauty
 


cantik sangat2 kan kulit pengasas syma beauty ni..orang kelantan mek syima..umur baru 20 tahun tapi dah ada bisnes sendiri..hebat2 orang kelantan ni..haha puji negeri sendiri.. :P
semua orang dok tanya2 apa rahsia kecantikan syima..nah sekali dia keluarkan terus produk sendiri bg uols pakai..










ni antara testimoni yg berjaya..byk sgt testimoni bukti keberkesanan produk ni..x larat nak upload..heee

uols boleh follow ig @houseofsofieya 
byk update kat situ..

okk soalan yg femes ada kelulusan kkm ke??
heyyy  mesti la ada tau! produk ni selamat! no noo jangan sesekali pakai produk yg xda kelulusan..rosak mukaaa...



ni ada citer sikit kebaikan syma beauty ni


Syma beauty skincare telah diformulasikan daripada bahan-bahan semulajadi untuk penjagaan kulit yang efektif dan selamat. Set Syma beauty skincare terdiri daripada SYMA DAY CREAM, SYMA NIGHT CREAM dan SYMA BEAUTY CLEANSER.

-SYMA DAY CREAM-
Mengandungi ramuan-ramuan kecantikan natural seperti Argan Oil, Serbuk Mutiara dan dll yang mampu menghilangkan kekusaman muka, mencerah dengan sekata, melicinkan permukaan kulit, bertindak sebagai sunblock yang menghindarkan dari sinar UV. Ia diperkaya dengan SPF-35 yang akan menepis sinaran matahari berlebihan. Ia juga bertindak sebagai foundation kepada muka yang akan melitupi permukaan muka yang tidak sekata.

-SYMA NIGHT CREAM-
Matlamat kami adalah untuk membantu anda mendapatkan kulit yang cantik tanpa membahayakan dan mendedahkan anda kepada kesan-kesan bahan kimia merbahaya dalam kosmetik. Krim Malam ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia aktif berbahaya seperti merkuri yang akan menyebabkan radang kulit, penggelupasan serius dan seterusnya boleh menyebabkan kanser kulit. Ia dirumus dari bahan-bahan natural seperti pati Aloe Vera, pati Mulberry, bahan-bahan mineral dll yang akan membantu mencerahkn kulit secara total dan beransur-ansur. Ia bertindak sebagai anti-ageing untuk membantutkan penuaan sel-sel kulit muka, menghilangkan bintik-bintik hitam, jeragat dan jerawat. Kulit akan kelihatan berseri, anjal, sihat dan putih tanpa menyebabkan kulit kemerah-merahan di bawah cuaca panas. Kulit anda akan tampil lebih cantik walaupun tanpa solekan.

-SYMA BEAUTY SOAP-
Sabun Syma Beauty dirumus khas dengan pati buah-buahan dan perfum untuk kesegaran dan penjagaan kulit muka secara semulajadi. Ia bertindak dengan meneutralkan ph kulit anda, mengatasi masalah kulit berminyak, memberi anda kesegaran kulit wajah serta menghilangkan jerawat, jeragat, kekusaman kulit, parut dll.
Sabun kecantikan ini akan sentiasa melembapkan kulit dan tidak akan menghakis permukaan kulit anda. Kulit juga akan kekal berseri tanpa mudah kelihatan sunburnt di bawah sinaran matahari terik

Rm66 sahaja untuk sm dan rm72 ss

Free postage

Whatsap 0134998685





Seperti yang anda dapat lihat, sekali lagi ditegaskan syma beauty sudahpun di sahkan selamat dan 100% natural dari KKM. Segala ramuan berasal dari sumber semulajadi dan segala proses pembuatan syma beauty skincare di pantau ketat di bawah kawalan dan standard ISO yang telah ditetapkan. 
Untuk sesiapa yang masih ragu-ragu dengan produk ni sila layari


Kemudian pilih - Product Type ; Cosmetic Only 

Kemudian pilih - Registration Holder/Notification Holder dan key in kan nama syarikat  SYIMA GLOBAL ENTERPRISE 

Result yang akan keluar adalah seperti berikut ; 
Syma Beauty Facial Cleanser: NOT140905186K. 
Syma Day Cream: NOT140905187K. 
Syma Night cream: NOT140905188K


jom dapatkan kulit cantik :)


Masalah kulit berjerawat dan kusam? Berminyak dan tak berseri? Nak jadi cantik tapi tak mampu keluarkan modal mahal untuk membeli alatan kosmetik? #jomjadicantik dengan syma beauty. Lihatlah hasilnya, muka berbintik, akibat jerawat, jeragat dan sbgainya semua kami padam dan gantikan anda dengan kulit wajah putih glowing hanya dengan Rm66 sm dan Rm72 ss. Murah dan mudahnya? Tak percaya? Jom sertai #beautyfacesofsbs hari ini dan jadilah wanita jelita yang bijak memilih syma beauty skincare. Sekarang semua wanita mampu jadi cantik. 


So apa lagi nak ragu-ragu, jom pm melalui whatsapp sekarang +60134998685

Rm66 sm, rm72 ss






atau pon boleh KLIK SINI--->  HOUSE OF SOFIEYA


Thursday, 21 August 2014

review loose powder dodo palgantong/3w clinnic powder










Assalamualaikum..hai uols..nak review lg loose powder yg palingbest ni..siapa suka natural mekap eloj lerr pakai loose powder ni..best!ringan je rasa..berasakan mineral pulak..sesuai la siapa yg kulit berminyak dan sensitif..uols tau kan kulit sensitif x elok pakai bedak compaq..sebab menyumbat pori... loose poeder 3w clinnic/bedak dodo ni memang best sebab x menyumbat pori..wajib try tau baru tau ;)




DODO PALGANTONG POWDER/3w CLINNIC POWDER

Rm40 exclude postage

Postage rm6 sm/rm9 ss

Whatsapp 013 4998685

Bedak ni sgt glemer dekat korea n japan...ramai artis2 bersependapat bahawa bedak ni bedak yg sgt bagus..disyorkan pakai bedak ni selepas pakai bb cream unuk nampak kesan yg menakjubkan.

Digunakan oleh Make-UpArtists Professional ini diimport direct dariKorea, dan Best sellingpowder in Korea, Japan and taiwan

Produkini sangat popular di kalangan Bintang FilmKorea dan 4 dari 5 wanitaKorea menggunakan produk yang sangat mengagumkan ini..


Visit Dan follow instagram @houseofsofieya

Dan like page house of sofieya

Tq :)



♡♡♡♡♡♡♡

molly bb doll cream foundation







Molly Bb doll cream ni memang best!muka jadi flawless..walaupun foundation tp dapat merawat kulit bermasalah..sebab ada kandungan collagen dan almond oil..untuk pengetahuan anda Ini adalah packaging baru tau..jerawat baru nak tumbuh terus X jadi naik..malu2 gitu haa..kulit rasa lembut je tauu..paling best sebab nampak glowing2 uols..sekarang trend semua nk kulit glowing kann..nahh cuba ini!


BB DOLL CREAM FOUNDATION

Colour no.1 soft light
Colour no.2 sweet beige

dengan formulasi baharu.
collagen ,almond oil dan spf50++
dpt membantu menyelesaikan masalah kulit . melindungi daripd sinaran uv

solekan tahan lama kerana struktur cream nya yg padat..
tahan lama sehingga 18 jam

Kelebihan bb doll cream
1) tidak berminyak
2)tahan sehingga 18 jam
3)anti rekahan dan anti penuaan
4)mempunyai spf 50++
5)tidak perlu guna bedak utk kesan glowing
6) menutup cela hmpir 100 %
********************
tips
untuk kesan glowing: sapukan cream pada muka tanpa bedak

untuk kesan gebu: sapukan cream pada muka, then bedak

Rm55 Free postage

Whatsapp 013 4998685


Visit ig @houseofsofieya dan like fan Page di fb house of sofieya


Byeee ♡

Thursday, 7 August 2014

dodo palgantong powder/ 3w clinnic powder







DODO PALGANTONG POWDER/3w CLINNIC POWDER

Rm40 exclude postage

Postage rm6 sm/rm9 ss

Whatsapp 013 4998685

Visit Instagram :house

Bedak ni sgt glemer dekat korea n japan...ramai artis2 bersependapat bahawa bedak ni bedak yg sgt bagus..disyorkan pakai bedak ni selepas pakai bb cream unuk nampak kesan yg menakjubkan.

Digunakan oleh Make-UpArtists Professional ini diimport direct dariKorea, dan Best sellingpowder in Korea, Japan and taiwan

Produkini sangat popular di kalangan Bintang FilmKorea dan 4 dari 5 wanitaKorea menggunakan produk yang sangat mengagumkan ini.. #loosepowder #dodopalgantong #3wclinic #3wclinicprofessional


Sunday, 6 July 2014

loose powder super gebu yang paling best!

 Salam ramadhan...

Aiyaaaaa sudah lama x update blog..rindunyaaa

Haaa ni ni citer pasal loose powder yang best..dah lama saya pakai..siapa suka makeup simple wajib cuba naaa...




DODO PALGANTONG POWDER/3w CLINNIC POWDER

Rm40 exclude postage

Postage rm6 sm/rm9 ss

Whatsapp 013 4998685

Bedak ni sgt glemer dekat korea n japan...ramai artis2 bersependapat bahawa bedak ni bedak yg sgt bagus..disyorkan pakai bedak ni selepas pakai bb cream unuk nampak kesan yg menakjubkan.

Digunakan oleh Make-UpArtists Professional ini diimport direct dariKorea, dan Best sellingpowder in Korea, Japan and taiwan

Produkini sangat popular di kalangan Bintang FilmKorea dan 4 dari 5 wanitaKorea menggunakan produk yang sangat mengagumkan ini..

#loosepowder #dodopalgantong #3wclinic #3wclinicprofessional




Whatsap na siapa nak cuba 013-4998685

Friday, 2 May 2014

loose powder paling best

Assalamualaikum..nak bagi tau yang house of sofieya tengah buat promosi LOOSE POWDER DODO PALGANTONG .loose powder paling best dari korea.produk ni dah jadi produk rasmi miss korea. Jadi dah tentu loose powder ni best kan..saya dah pakai dua tahun dan x berpaling tadah lagi..hehe. siapa yg suka natural make up boleh cuba..atau dalam proses nak rawat kulit sensitif..loosee powder ni berasaskan mineral..saya kulit sensitif..pakai ni memang puas hati..

Harga hanya rm40 FREE POSTAGE..free postage sehingga 5/5/2014

Boleh laju2 whatsapp/telegram 013-4998685

Boleh like page house of sofieya dan follow instagram @houseofsofieya


Thursday, 10 April 2014

gembira



Assalamualaikum


apa khabar?
sihat?
dah makan?
hahahaha

okkk sebenarnya excited hari ni..dapat berita gembira..
insyaAllah kalau ada rezeki..
doa2kan saya 
^______^

Tuesday, 8 April 2014

"Grand Opening Giveaway by HaneulAfiqah"





Assalamualaikum..setelah sekian lama x menghupdate blog akhirnya come back dengan join giveaway ika..hahaha
uols semua jom join giveaway ni..mana tau bertuahkan..support giveaway kawan2..
btw ikaa imishuuuuu..blog ikan ni antara fav aya tau..jom2 join..sambil tu boleh kenal2 dengan ika yg comel molek nii..peramah pulak tuu ;)

kalau nak join boleh klik link ni ------> giveaway by haneulafiqah

ikot syarat2 yg ditetapkan..jangan main ngelat! x baik..nanti x berkat hadiah yg dapat tuu...syaratnya pon x susah..senang mcm tanam kacang jer...okkk sila join reramai tauuu :)

Friday, 14 March 2014

tersentak



tersentak dari lamunan panjang..Allah..

memang benar..

Terlalu jauh kita 'bermain' dari rumah yang sebenar.

Allah Allah Allah Allah.

tiba2 Allah berikan kekuatan..tiba2 seperti perasaan baru yang wujud dalam diri ini.
masyaAllah..aku baru tersedar..terlalu ikut hati..terlalu ikut perasaan..ya Allah.. lemahnya iman ini..cepat
putus asa..
biarkan segalanya Allah yang tentukan.. sebab tu kita kena bersederhana dalam apa2 pun perkara..
x boleh terlalu yakin..nanti kalau jatuh..tidaklah sampai terduduk dan tak mampu bangun..
ya Allah aku baru sedar yang aku tak pernah bersendirian.. aku masih punya Allah..
segalanya Allah yang tentukan..aku sudah letih untuk berfikir tentang perkara yang tak pasti..biarkan semuanya secara natural..biarkan Allah tentukan..walau apa pun aku akan redha dengan segala hal..aku tau limit aku..aku tau aku macam mana..semuanya aku akan terima dengan redha dan cakap dalam hati..
''ini semua perancangan Allah..mungkin semua ini yang terbaik..perancangan Allah adalah sebaik2 perancangan''

kenapa aku perlu bersedih? kenapa aku perlu ikot perasaan? kenapa aku nak jadi mcm orang xda akal?
kenapa nak jadi bodoh?
apa lagi yang aku mahu?

sedangkan Allah x pernah tinggalkan kau tergapai2 seorang diri saat kau susah, sakit, sedih,penat..
walaupun kadang kala kau terlupa padaNya..apa lagi yang tak cukup? Allah sentiasa sayang aku dan tak pernah letih dengan aku.. ALlah sentiasa mendengar aku..bila aku letih dan putus asa..cuba kau fikir..


tak dapat nak gambarkan perasaan baru yang wujud dalam diri ini..suatu perasaan yang tenang.. yang mampu membuat ku tersenyum..

subahanallah...Alhamdulillah :)

thanks Allah :')

#bukabukubaru

Thursday, 6 March 2014

Terlalu jauh kita 'bermain' dari rumah yang sebenar.

Sejak dua-tiga hari ini saya tengok fb 'penuh' dengan keluhan marah pada artis yang ada hubungan dengan suami orang.

Yang marah dan maki hamun tu wanita juga, yang kena marah tu wanita juga.

Lelaki?

Sedarlah wahai wanita...yang menyakitimu bukan lelaki. Tetapi 'harapan' pada lelaki itu.

Tiada yang mampu menyayangimu sehebat Dia yang Maha Pengasih.
Tiada yang mampu setia memerhatikan dan menjagamu sehebat Dia yang Maha Memelihara.

Segala kesakitan dan kemarahan adalah loceng kesedaran dan panggilan pulang dari-Nya. Terlalu jauh kita 'bermain' dari rumah yang sebenar.


#byDiyanaTahir

Saturday, 1 March 2014

"Anne Nurain's Birthday Giveaway".











jom ramai2 join dan memeriahkan lagi GA ni.
banyak hadiah yang menarik menanti anda

http://anne-nurain.blogspot.com/2014/03/anne-nurains-birthday-giveaway.html

Thursday, 27 February 2014

love




kemarin kena surprise dengan en.kesayangan..
dia datang tanpa bagitau..konon2 nak bg surprise letteww..
tapi memang surprise pon..terharunyaa awakk!
heee

MyEm0.Com

semalam tengah bad mood pasal kena renew stiker kereta..
tak perasan dah expired..kena saman rm40 dengan lecturer..
geram aku..
terus pergi renew yang baru dengan bayaran rm12.50
kelas kau tempat belajar aku stiker je rm12.50
rasa nak bako bako kangkung je
huuuu

lepas tu kol encik kesayangan meluahkan geram dihati..bebel2 cerita kat dia semua..
blablablablaaaa

lepas je dapat stiker terus keluar dari HEP tu dan nak gerak balik perlis..
tengah2 jalan cari handset nak kol en.kesayangan.tengah jalan tiba2 nak langgar orang. toleh2 terkesima..
jadi blur jap..ehh kenapa muka macam kenal
terus aku menjerit kecil..
hewhewhew rasa nak lompat bintang dan bulan kat situ jugakk!!!!!
en.kesayangan depan mata!!!
hahaha seronok bukan main kepalang.. terus rasa nak masuk main lompat palang..
excited uols!!heeeeeeee

MyEm0.Com

lepas excited semua terus gerak balik perlis.dia follow saya dari belakang..nak balik mandi dan pakai comel2..hohoohh

minta maaf kat awak sebab tunggu saya besiap lama sangat.. awak x marah kan kan kan???heeee senyum comel :PPPPP

MyEm0.Com




lepas tu perut ku berbunyi2 siap rap dan dandut m.daud kilau..
ehh daud kilau dandut ke???? (abaikan)

lepas tu cari tempat nak makan...xtau nak makan apa...pusing2 pergi pacific..jalan2 dalam tu..lepas tu nampak seoul garden..terus decide nak makan situ

best makan kat sini..makan sampai pitam..puas hati makan..ada macam2 sampai semua nak ambil..


awak jadi chef saya eh?

masak masak  masak

Add caption



ini melantak namanya

MyEm0.Com

sepatutnya saya surprisekan awak sebab birthday awak..tapi awak yang surprisekan saya
hehehe thanks awak :)
MyEm0.Com


happy dapat jumpa

bubbly boo

kesayangan
birthday boy :)

MyEm0.Com




dessert pulakk


nomnomnom



MyEm0.Com
memang makan sampai pitam..tiba2 semalam kuat pulak makannya.
sebab happy sangat kot..heee



awakk thanks sangat sebab datang jauh dari shah alam untuk surprisekan saya..
lebiu..
(heee layikkkkkkkkkk)
MyEm0.Com









Monday, 24 February 2014

AWAS!! check jika produk anda mungkin mengandungi MERKURY!




fuhhh baca tajuk pon dah seram sejuk..
sekarang ni macam2 produk yang dipasarkan..
lambakan produk!

semuanya menjanjikan kita kulit dan gebu dan mulus~
siapa xnak gebu kan??
saya pon nak!! nak!! hee

MERKURY? 
apa itu merkuri???
merkuri adalah sejenis logam! bayangkan merkuri tu dicampur dengan produk kita.lepas tu
kita sapu kat muka kita...terus meresap dalam kulit dan salur darah kita..haish!!tidak!!

ok baca ni..penting!
  • secara umumnya, krim pemutih wajah yang ada kandungan merkuri berbau agak keras. Kadangkala ada pengeluar yang menggunakan haruman yang agak kuat bagi menutupi bau logam merkuri tersebut. Jadi, jika krim yang anda gunakan berbau logam atau berbau terlalu wangi, ia boleh dimasukkan juga dalam senarai "yang disyaki"... :-)
  • Krim yang mengandungi merkuri agak berkilau warnanya. Jika kita buka penutup krim berkenaan, bahagian bawah penutupnya agak berkilauan / hologram. Cuba oleskan di hadapan cermin dan perhatikan pada wajah anda, ada atau tidak kesan kilauan (ala-ala merelip gitu.. :-) ). Krim yang bagus sepatutnya berwarna putih dan tidak berkilau.
  • Dapat memutihkan kulit wajah dalam masa yang sangat singkat. Semakin tinggi kandungan merkuri, semakin singkat ia memberi kesan pemutihan (bukan pencerahan). Kulit pengguna akan jadi putih pucat seperti mayat dan bukannya cerah semulajadi dan berseri-seri.
  • Pada peringkat awal penggunaan, kulit akan mengalami iritasi dan sangat sensitif kepada cahaya matahari hinggakan apabila anda berada di bawah panas terik mentari, kulit akan terasa pedih dan kemudiannya merah seperti udang dibakar...
  • TIDAK TIMBUL JERAWAT SAMA SEKALI (mesti ramai yang suka kan?). Awas yer...ini bukan petanda bahawa krim itu telah memulihkan wajah anda 100% tetapi sebenarnya ia merupakan satu petanda awal lapiasan epidermis kulit kita telah ROSAK, kulit sudah tidak mengandungi protein & melanin yang berfungsi untuk melindungi kulit dari pancaran radiasi. 
  • Bakteria adalah antara punca jerawat, tetapi apabila kulit telah dicemari merkuri, bakteria pun tak nak singgah di kulit kita...BAKTERIA PUN TAHU TAKUT PADA KESAN KERACUNAN MERKURI, kenapa kita pula harus menggunakan merkuri demi kecantikan yang seketika? :-)
  • Apabila penggunaan krim dihentikan, akan timbul bintik-bintik hitam di bawah kulit dan merata wajah. Lama-kelamaan kulit akan menjadi kelabu dan akhirnya kehitaman...KULIT KEMBALI KUSAM lebih teruk dari sebelumnya...



hermmm takotnyaa..
T__________T



ok jangan cemas.. jom kita check ciri2 cream yang mengandungi merkuri mcm mana\

sebelah kiri gambar merkuri/logam.. kanan ciri2 warna krim merkuri


 nah ni dia.. ciri2 cream merkuri..mesti uols semua pernah nampak kan cream yang
macam ni..warna kuning..night cream warna putih..lepas tu melekit2.kan?
perasan tak berlambak produk kat malaysia tu sepesen je night cream dan day cream.. semua warna kuning dan putih..bau pon sama ok!!


mari kita bongkar dan terjah lagi!! ecewahhh emo je..

ciri warna krim yang mengandungi merkuri


tau tak yang sebenarnya pengusaha kosmetik ni mereka borong berkilo2 krim ni semua dekat indonesia..lepas tu letak jenama sendiri.. just rebranding dan repack saja.
kalau korang nak buat produk sendiri pon boleh..janji ada duit je.. 50k jalan la bisnes..
patot la sepesen je..
korang paham2 jela produk mana yang terlibat ni..tengok night cream dan day cream saja sudah tau produk mana yg terlibat..tak nak mention kat sini.huu
saya pon dah terkena..huwaa kasihan wajah ku selama ni dok oles kimia bahaya kat muka..
jenama apa rahsia..tp warna macam kat atas ni la.. kulit menggelupas..arghh.. tp lepas tu memang cantik la kulit tu..tp lama2 rasa mcm something wrong je.. memang mula2 kulit cantik giler! tp bila stop fuhhh habis la muka..jadi gelap, kusam, naik bintik hitam.. 
tapi saya bernasib baik sebab time pakai produk jenis mcm ni saya x pakai selalu..pakai kejap je.sebab rasa was2 dan x sedap hati..saya cepat2 rawat guna tradisional punya..so kulit saya xda buat masalah la lepas tu..nasib baik x jadi gelap..haa cuma satu je tiba2 naik jeragat atau bintik2 hitam ye..arghh!! sedih tauu x pernah ada tiba2 naik..nampak tak?hurmmm..


baca ni :(


ok kamu semua kalau ada yang terpakai produk bahaya yg mengandungi merkuri sila buat ini ye..



tapi tak semua produk local ni bahaya.. so kamu semua kena pandai2 pilih la.. kadang2 ada kelulusan KKM pon xleh nak percaya sangat..time hantar pergi makmal mereka ambil sample yg x dicampur dengan merkuri lagi..lepas dah dapat kelulusan baru mereka campur..macam2 hal sekarang..

JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK!


ok bersambung di entri seterusnya..

ok thankS to page 

Bahaya CREAM Mercury

kredit maklumat kat page ni

https://www.facebook.com/pages/Bahaya-CREAM-Mercury/1380637845492067




mana murni! http://sweethoneybelle.blogspot.com/



kepada murni..pemilik blog ini ---------> http://sweethoneybelle.blogspot.com/


murni kenapa aya x dapat nak bukak blog murni? kenapa private kan?huwaa nak tengok gambar kawin murni.. terpaksa buat entry mencari murni..xtau nak contact macam mana. sobsob

huwaaa



SELAMAT PENGANTIN BARU MURNI!!! SEMOGA BERKEKALAN TILL JANNAH.. 

curi gambar murni :P


aya ingat je tau kat murni...
cepat on blog! (arahan) hahahhaa :P






Saturday, 22 February 2014

busy.





hurmm sekarang x sempat nak update blog berbakul2.. busy sangat sebab last sem.. saya kan robot.last sem kena buat kerja ja..last sem ni x boleh jadi manusia..kena jadi robot.

robot!! robot!! robot!!

hurm lepas habis belajar lagi la busy..busy dengan kerja pulak..habis kerja terus tido sebab penat..
alahaii hidup.. ini semua dunia semata2..hahahah ecewahhhh

nak blogwalking pon xda mood..kalau sempat bukak blog saya hanya sempat blogwalking bloglist saya sahaja.. yang lain tu mana sempat je.. tp saya tetap akan blogwalking bila ada masa..



bloglist

maafkan saya!! saya ada je.. tak hilang dek zaman...hee merapu je..

saya mahu senyum sambil buat kerja.. kerana dengan senyum sedikit sebanyak buat hati saya sedikit tenang..
saya rasa mahu aktif blog balik..fb sangat bosan la..huuuu

boleh x nak up status hari2 kat blog??huuu kang x pasal2 kena lempang pat puloh das..
ok baibai..saya mahu buat kerja..



p/s: terlupa nak isi minyak kereta siap2.esok kelas.!! boleh x esok nak ponteng? fed up.

nuffnang