Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Monday, 11 November 2013

review DODO PALGANTONG POWDER/3w CLINNIC POWDER







Bedak ni sgt glemer dekat korea n japan...ramai artis2 bersependapat bahawa bedak ni bedak yg sgt bagus..disyorkan pakai bedak ni selepas pakai bb cream unuk nampak kesan yg menakjubkan.




Sejak Tahun 2009, Dodo Company,pembuat Palgantong telah merubah nama produknya menjad 3W Clinic. Semuaproduk bedak Palgantong VERSI BARU menggunakan nama 3W Clinic.


Palgantong 3W Clinic Professional Powder yang digunakan oleh Make-Up Artis Professional ini diimport direct dari Korea, dan Best selling powder in Korea, Japan and Hongkong.


PALGANTONG pertama kali dilancarkan di Koreapada tahun 1999. Produk ini sangat popular di kalangan Bintang Film Korea dan 4 dari 5 wanita Korea menggunakan produk yang sangat mengagumkan ini.


Di pasar kosmetik Japan yang terkenal ,Palgantong mencatat angka penjualan hingga 600 juta dari tahun 2002 sampai 2006. Palgantong terpilih menjadi Japan’s Top Hit product dan menempati tempat teratas dalam penjualan bedak di jepun









Effect apa eh kalau pakai bedak dodo ni ?

Effect jangka panjang : tahan lama di wajah, walaupun formulanya sangat ringan

Kesan Kawalan Minyak: tahan peluh. Selesa untuk digunakan dalam cuaca panas

Blooming effect : wajah akan nampak cerah berseri

Slimming effect: membuat wajah nampak slim dengan kesan tiga-dimensi yang disebabkan oleh pantulan cahaya.

Super hydrate effect : menjaga kelembapan kulit sepanjang hari , agar tampil halus memukau gittew

Tidak menyumbat liang pori wajah anda




saya guna kod warna natural beige (23) sebab ada pink tone
cantik kalernya..
terus rasa macam cantik je macam cantik je..macam comel je





kat mana nak dapatkan bedak ni???
boleh dapatkan di 
FB PAGE





sesiapa yang malas nak bukak fb..lebih suka aktif di instagram boleh terjah di instagram juga
follow

tap saja @houseofsofieya 





 tq all :)



13 comments:

  1. anne jarang pakai bedak.. tapi kalau rasa2 nak try nanti anne beli sini eh? hihi.. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la anne..pakai bedak ni x nampak tebal macam compaq powder..sebab bedak ni adalah loose powder..

      Delete
  2. macam best je. tapi malangnya sy tak selesa pakai bedak. ihiikk. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam best je.macam best je..hee cuba try bedak ni..mesti selesa..sebab rasa ringan tekstur bedak ni..hee

      Delete
  3. hehe tempek bedak badan ja kat muka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik itah kandungan bedak badan x bagus tau pakai kat muka.. sayangilah kulit mu..hee

      Delete
  4. Bru tahu ttg kwujudanbdk ni ..fungsi ala2 bdk arab la ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fungsi nak bg gebu ye..hee...tp bedak arab best jugakk kan..awak pakai bedak arab ye?

      Delete
  5. boleh tahan pelik nama face powder ni --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha pelik ye? pelik tapi benar :D

      Delete
  6. Replies
    1. sesuai umtuk semua jenis kulit laling :)

      Delete
  7. Untuk lelaki tak boleh ker nak pakai hahahaa.. :P

    ReplyDelete

nuffnang