Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Sunday, 24 November 2013

mari jaga solat



Assalamualaikum
semoga hari ini lebih baik daripada semalam 





take note untuk diri saya sendiri juga 
insyaALLAH 

^_^

Friday, 22 November 2013

bila mimpi buruk apa yang patut buat?




semenjak dua menjak ni selalu mimpi buruk..hari-hari mimpi buruk.. mimpi ada orang nak bunuh..mimpi ada orang kejar..penat mak nak lari..
MyEm0.Com



Soalan: Bila terjaga dari mimpi seram ketika tidur, apa patut dibuat?

Ustaz Azhar Idrus:

Bila terjaga dari mimpi seram atau menakutkan ketika tidur, samada mimpi hantu, mimpi dikejar harimau, mimpi kaki terlekat di celah rantai motorsikal, dan sebagainya, apa yang Nabi ajar ialah baca Ta'awwuz***, kemudian ludah 3x ke kiri. Tapi kalau ada isteri di sebelah kiri, jangan ludah air liur ke muka isteri pulak, nanti dia pulak naik hantu!
MyEm0.Com

Bila meludah, hanya buat isyarat meludah sahaja, tak perlu ludah sampai bersembur air liur.
Mimpi seram ini sebenarnya adalah gangguan syaitan. Syaitan bukan saja mengganggu kita masa kita sedar, tapi masa kita tidur juga iaitu melalui mimpi. Tujuannya ialah supaya kita menjadi susah hati, risau, dsb. Sebab itu Nabi suruh kita baca Ta'awwuz minta berlindung dengan Allah daripada syaitan laknatullah.


*** Ta'awwuz = Auzubillahi minassyaitonirrajiim.

Selamat beramal... Seelok-eloknya sebelum tidur, ambil wudhu dahulu..








Thursday, 21 November 2013

villa nabilla bakal difilemkan




pic credit to my metro

dengar tajuk pon dah seram sejuk dah..
rasanya ramai dah tau pasal villa nabilla yang sedangg hangat diperkatakan sekarang ni macam 
pisang goreng.. gittewww
villa nabila ni xtau kisah sebenarnya yang mana satu.sebab macam2 versi yang ada..
biasalah bila cerita mulut ke mulut ni dah jadi macam2 versi dah..
pelbagai perisa tiruan ditokok tambah kan..
ada yang cakap orang gaji nak harta family ni so dia bunuh satu family..anak perempuan ditanam hidup2 dalam dinding villa ni.. nabila ni anak kepada pemilik
villa ni..sebab tu villa ni dipanggil villa nabilla..
ada jugak versi pemilik rumah ni muflis dan harta disita..oleh itu pemilik rumah ni bunuh diri..lepas tu bunuh sekali anak dia..eh?
macam2 versi lagi laa pasal villa ni kalau search..kalau nak tau sila search..sebab saya nak cerita
banyak2 kang nabilla singgah kat blog ni tak ke haruuu nak tido malam ni..

MyEm0.Com

 hee xdelah..tahyul je semua ni..
saya share pasal kisah ni bukannya bermaksud saya percaya dengan benda2 tahyul macam ni..
cuma rasa tertarik dengan kisah villa nabilla.. lagi satu seni bina villa ni cantik la..ecece 


ok lagi satu nak bagi tau jugakk blog saya akhirnya dah ada baju baru warna pink..kali ni memang puas hati punya.. terima kasih sekali lagi untuk ieya . kali ni ieya buatkan header yang awesome kuasa dua ratus dua puluh dua..

MyEm0.Com

puas hati dengan header dan background baru ni..rasa macam vintage je..hahaha ok fine puji blog sendiri..rasa macam nak update blog 10 entry dalam satu hari dan kejap2 rasa nak blogwalking kat blog sendiri..

MyEm0.Com

walaupun dalam tido..heee ni dah melampau! lempang sikit


MyEm0.Com


maceh banyak2 ye ieyaaa

MyEm0.Com

ok lahh sesiapa yang nak order blog yang comel2 atau tempah header boleh buat tempahan
dengan

ieya (klik)

http://ichigo-michiyo-whiteroses.blogspot.com/

harga sangat berpatutan dan pasti mampu milik.. (ewahh)













Jom ubah


Assalamualaikum
morning 
^_^
moga hari ni lebih baik daripada semalam



insyaAllah







Wednesday, 20 November 2013

dapat header comel by ieya



terima kasih ieyaa.. baik hati sangat sebab hadiahkan saya header yang sangat comel tuuu..
sebenarnya semalam saya tukar background blog.. sebab rasa macam terang sangat..
blog sebelum ni warna pink (warna kegemaran)
saya cari background yang soft pink..tapi x jumpa.. last sekali jumpa yang sekarang ni..last sekali guna jela yang ni sebab malas dah nak cari..
semalam buat background baru dan hari ni dapat header baru pulak..
terharu sangat2..hehe..blog saya semua bau baru2 hari ni..hee
jom lompat bintang ieya

MyEm0.Com


comel kan header yang ieya buat ni.. secomel ieya..
jom ramai2 singgah blog ieya
rugilah kalau tak berkenalan dengan blogger yang baik hati ni

inilah ieya..comelkan? (ieya sory copy gambo,minta izin ye >_< )


(klik)


ieya saya hargai dan saya guna header yang awak bagi ni..maaf lambat bukak blog hari ni..
yeayy nak senaraikan ieya dalam bloglist saya..nanti senang nak terjah si comel ni :)


MyEm0.Com













bertuahnya menjadi seorang wanita





subhanallah.. rasa sebak bila baca kata2 ni.. berulang kali baca dan tenung..
begitu tingginya darjat seorang wanita dalam Islam
bersyukur dilahirkan sebagai seorang muslimah
tapi terdetik dalam hati 
''layakkah aku dimuliakan sebegini rupa andai aku tidak berusaha untuk menjadi sebenar-benar muslimah sejati? ''
selalu mudah lupa diri..aku manusia yang mudah lalai..
semoga aku mampu untuk terus memperbaiki segala kelemahan diri sendiri...
insyaAllah
amin ya Rabb

:'(














rindukanlah encik mimpi







malam2 ni feeling2 nak dengar lagu encik mimpi pulak...
feeling2 dengar lagu je...bukan feeling2 kat encik mimpi ye..hee
siapakah encik mimpi ni?
siapa? siapa ?
kalau nak tau gi tido dulu...






pestime dengar lagu ni dalam cerita playboy itu suami aku.. cerita yang ganti love you mr.arrogant
siapa minat cerita ni? 
cerita ni xtau kenapa masalah dia.. macam spoil je pelakonnya..
saya x layan sangat cerita ni..
cuma layan lagu je.. boleh tahan jugak la kan..





:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


nightmare


xtau kenapa semenjak dua menjak ni asyik mimpi yang buruk2.. boleh dikatakan setiap hari.. tadi tido dan mimpi ada orang kejar nak bunuh...boleh sakit jantung kalau 44 hari duk mimpi buruk macam ni..
jadi takut pulak nak tido..trauma ok...sebab mesti mimpi buruk.. paling takut mimpi kena kejar...
penat nye lahai nak main kejar2 lari2 ni..
meracau2 bangun tido..bangun dengan terkejut2..hari tu sampai menjerit jerit..

kadang2 mimpi yang tak masuk akal...
kadang2 mimpi mengalahkan budak tadika pun ada..
mimpi yang tak masuk akal...
nak kata x baca doa sebelum tido baca je.. kaki pon dah basuh...
help me!!


T___T













Tuesday, 19 November 2013

kuatkan hati ku



Ya Allah hati ni rasa sedih sangat.. kuatkanlah diri ku..

MyEm0.Com








berikanlah segala yang terbaik untuk ku walau dalam apa jua perkara.. di dunia dan akhirat..amin


MyEm0.Com









pic credit to google

Monday, 11 November 2013

review DODO PALGANTONG POWDER/3w CLINNIC POWDER







Bedak ni sgt glemer dekat korea n japan...ramai artis2 bersependapat bahawa bedak ni bedak yg sgt bagus..disyorkan pakai bedak ni selepas pakai bb cream unuk nampak kesan yg menakjubkan.




Sejak Tahun 2009, Dodo Company,pembuat Palgantong telah merubah nama produknya menjad 3W Clinic. Semuaproduk bedak Palgantong VERSI BARU menggunakan nama 3W Clinic.


Palgantong 3W Clinic Professional Powder yang digunakan oleh Make-Up Artis Professional ini diimport direct dari Korea, dan Best selling powder in Korea, Japan and Hongkong.


PALGANTONG pertama kali dilancarkan di Koreapada tahun 1999. Produk ini sangat popular di kalangan Bintang Film Korea dan 4 dari 5 wanita Korea menggunakan produk yang sangat mengagumkan ini.


Di pasar kosmetik Japan yang terkenal ,Palgantong mencatat angka penjualan hingga 600 juta dari tahun 2002 sampai 2006. Palgantong terpilih menjadi Japan’s Top Hit product dan menempati tempat teratas dalam penjualan bedak di jepun









Effect apa eh kalau pakai bedak dodo ni ?

Effect jangka panjang : tahan lama di wajah, walaupun formulanya sangat ringan

Kesan Kawalan Minyak: tahan peluh. Selesa untuk digunakan dalam cuaca panas

Blooming effect : wajah akan nampak cerah berseri

Slimming effect: membuat wajah nampak slim dengan kesan tiga-dimensi yang disebabkan oleh pantulan cahaya.

Super hydrate effect : menjaga kelembapan kulit sepanjang hari , agar tampil halus memukau gittew

Tidak menyumbat liang pori wajah anda




saya guna kod warna natural beige (23) sebab ada pink tone
cantik kalernya..
terus rasa macam cantik je macam cantik je..macam comel je





kat mana nak dapatkan bedak ni???
boleh dapatkan di 
FB PAGE





sesiapa yang malas nak bukak fb..lebih suka aktif di instagram boleh terjah di instagram juga
follow

tap saja @houseofsofieya 





 tq all :)



Monday, 4 November 2013

aktiviti hari ni adalah kompang dipalu pengantin baru




aktiviti hari nii pergi tengok pengantin baruu..
tengok sajalahh..
kite punya tak tahu lagi bilaa kan..
ambil berkat orang kata..
so besiap2 lepas zohor terus pacu laju2 dengan intan ke rumah my best friend paah..
paah mesej dia cakap dia yang kawin..padahal abang dia...xpe2 kita aminkan je agar en.safwan cepat2 masuk mintak cik paah kita..jangan tunggu lama2..nanti diambil orang..hee :)




uhuk mata lebam

sampai sana tepat time pengantin baru sampai...
terus sebok2 masuk rumah nak ambil tempat tengok pengantin..



time ni adik paah malu nak ambil gambar..dia pejam mata tak nak bukak..
tuu yang kecik sekali..mubin namanyaa..letak atas riba pujuk2 bukak mata..
time ni semua orang gelak tengok gelagat mubin..comel sangat mubin ni..
besar2 mesti handsome boy..

ok dah tengok pengantin terus perut berlagu mintak diisi..


nasi hujan panas terus penuh pinggan -_-'

teruja tengok nasi ni warna warni..terus ambil banyak..kihkih
tp ambil banyak pon perut x dapat nak habiskan semua..
jadi pembaziran berlaku lagi..ok salah saya sebab tamak 
>_<

dah habis makan apa lagi???
apa lagi kalau bukan tangkap gambarrrr.
lawan dalam handset siapa paling banyak gambar dialah pemenangnyaaaa
yeahhhh inilah masa yg kaum wanita nanti2kann
terus posing ala ala macam cantik je macam cantik je macam comel je....
sasaran utama km adalah pelamin..tapi tengah ramai orang...terus km ubah plan
hendap bilik pengantin xda orang..cepat2 masuk, kunci pintu dan terus tidur atas katil pengantin pasal kenyang makan tadi..jadi rasa mengantuk..tiba2 pintu diketuk..km cepat2 bangun dan pura2 posing..



dari kiri saya, intan, paah

(hee tipu je tido atas katil pengantin..landing2 sii sii kitttt jeee)


barisan hadapan dari kiri ummi, paah, fatin, belakang dari kiri intan dan saya

pada mulanya semua masih boleh kawal diri....


tiba2 sekelip mata intan mengusyar line....terus dia mengganas bila tengok barang2 hantaran ni
tengok umi siap baring atas bantal lagi..
kihkih


linr clear kata intan 





yeahhhh

bukti tangan intan tengah selongkar laju2 hantaran..
please behave your self  intan -_-''
saya tak masuk campur..
saya cuma terpenyek sikit je barang tuu..saya tak sengaja..jadi sila maafkan saya
T.T


buku bertajuk suami yang paling dicintai isteri :)

habis selongkar dalam bilik
km tibai pelamin pulak..ini pelamin kami yang punya sekarang..heee







kompang dipalu, pengantin malu (apa hal kaki ku jadi mcm tu? )

mubin *handsome boy

mubin sudah tidak malu lagi..

mubin bagi goodies beg dan bunga kecil warna kuning tanda perkenalan


gambar ini cuba menarik perhatian mubin...

paah tertunduk malu

intan tertunduk ayu



saya tertunduk sedih..(???) xpasal2 sedih




ros putih 


mat romeo dengan ros wakaka 

romeo sangat..haha..mengajar bukan2 budak jadi jiwang


will you marry me?

mubin telah me 'reject' dua orang yang tadi..




ehhh cinta tiga segi??



lamaran diterima





terus bergambar atas pelamin




ohh mubin maluu lagi..terus dia tutup muka..


yg lain pun layan terus jadi pengapit secara percuma


mubin dah bosan..haha pemalu sangat

only me :')




errr siapa pengantin sebenarnya ni? ni entry pengantin baru or entry buat huru hara di majlis orang?? hihihi
heee mana2 pun boleh..
yang penting hari ni dapat luangkan masa dengan kawan2... dapat hilangkan stress ni :)
apa pun SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT ABANG DAN KAKAK IPAR PAAH. SEMOGA BERKEKALAN TILL JANNAH :)




ps: rasa nak pergi memancing..tenangnyaa hati kalau dapat tengok ikan renang2 ;)


SALAM MAAL HIJRAH :)






nuffnang