Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Saturday, 5 October 2013

rindu bertamu di Sabahan (jaga2 entri penuh dengan gambar)

semalam belek2 lappy terjumpa gambar waktu balik sabah hari tu..ehhh jumpa balik gambar ni..dulu terlupa simpan di folder mana.biasalah perempuan..dalam lappy banyak sangat barangnya. jenuh nak cari balik..
tengok2 balik gambar terus sedih..sobsob rindu umi abah meksu mekti..huwaaaaa
jom nak lekat gambar2 kesayangan saya dalam blog ni..mana tau suatu hari nanti gambar2 kenangan ni hilang dalam simpanan atleast dalam blog masih ada :')

ceghite lama time cuti sem dulu. heyyy cuti sem adalah waktu untuk bersuka ria! holiday! holiday! holiday! jom terjah gambar2 ni :D


sebelum pengembaraan bermula :D


penuhkan bonet selagi boleh

steady je umi. tunggu abah siap2 masukkan barang dalam bonet.. umi dah siapkan..abah tolong masukkan dalam bonet ajaa..saya tolong snap gambo ajaaa..heee xdalah kiterr pon tolong jugak :D

gyiyomi versi pontianak punya gigi :D


dah siap packing barang semua kami menuju ke destinasi. parking dan teruss tunggu bot yang sudah ditempah siap2. time ni holiday dengan sedara yang datang bercuti di sabah..time tu cuti sekolah x silap. bertemu di jeti terus.

kami terus menuju ke pulau mamutik , pulau sapi, pulau manukan. heyyy rugilah kalau pergi sabah tak merayau kat pulau super osem ni.



abah dan sedara


kaksu tido ke? :D


angin merosakkan tudung ku.penat iron lentik2!

panorama yang indah




jernihnya air
wahhhh sampai2 je siapa tak teruja tengok air jernih macam ni..siap ikan buat tak tau je berenang sekali kat tepi..rasa terus nak lompat dari bot

>_______<


cop tempat :P

tolong kefahaman saya teruja nak mandi


apalagiiii..terus tunggu turn nak salin baju. geram pulak hati ni tak sabar nak jadi ikan duyung japgi.hikhikhik

ikan duyung dengan anak ikan


anak ikan buas kena jaga

masing2 dah macam dugong terlepas  -_-''




yeayy dahh puas mandi dari satu pulau ke satu pulau, kami pun siap2 balik.letih mak mandi dari pagi sampai tengahari..habis burn .sobsob
singgah hotel tempat menginapan sedara dan mandi2 dulu, siap2 diri..mandi air laut kena bersihkan balik badan bagi bersih.

berangan dan meksu tiada berpisah

comel dah tu kakton.sudah2

 dan keluar balik singgah pasar philipine beli barang untuk bawa balik semenanjung dan jalan2 cari makan..laparr gilerr lepas satu hari jadi ikan duyung..mihmihmih

saya kefahaman awak2 ni muka lapar kan

errrrr kenyangg suda

kami makan di Puteri Hang Li Po Chinese Muslim & Thai Seafoof. kat sini memang best dan sedap! siapa datang sabah tempat ni di suggestkan untuk anda sebab kat sabah ni susah sikit nak cari tempat yang bersih dan halal. sebab kat sabah banyak anjing dan rasa was2 sikit kalau kedai2 yang terbuka tu. ada kisah time makan ni..kami semua perut kecik2..tapi semua kena paksa habiskan makanan..makan sampai nak muntah..banyak sangat mak aiii nak sumbat. :D 
malam tu ambik semua demam! bhahaha kesian kan. mandi x ingat dunia T.T

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

hari seterusnya kami jalan2 di Taman kinabalu..feeling2 deejavu kinabalu.. nak tengok tanduk gunung kinabalu tapi sayangnya hari tu hujan..kabus menebal tanpa rasa bersalah terhadap pengunjung.. gunung pon malu nak tunjuk tanduk..terus dia menyorok..hampeh betul..kami pun masuk dalam muzium kat situ..tengok spesis2 comel yang terkurung dalam bingkai kaca ni


haha ini spesis comel ke?


miela dan galeri tiada berpisah

alamak ada awek snap gambo itew. kena pose kacak2 siket

nice pose!

kesian rama2 kena kurung 

peace!

kaksu pencinta haiwan



Pantai di karambunai resort

ini hari lain..singgah petang di Karambunai resort tengok pantai :)



gunung yg indah

sayang kaksu

ini adik bongsu..dia budak manja..pasal dia bongsu jadi dia kena manja..panggil pon kaksu(bongSU)katanyee -__-''

kaksu hobi dia suka kacau orang nak bergambo

arghhh rindunyaaaa semua iniii.. rindu! rindu! rindu!
menghitung hari..beberapa hari je lagi.. istanbul aku datang! ehhh sabah aku datang! 






^__^








































20 comments:

  1. Replies
    1. ehh yeke..sep sikit! :D
      tapi saya kelantanese :)

      Delete
  2. teringin nak pi sabah satu hari nanti huhu

    ReplyDelete
  3. Mmg cantik kan aya..tmbh2 pulau manukan..folo aya kembali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon paling suka pulau manukan :)

      Delete
  4. Aik?? awk ni orang sabar ke kelantan?? sabar rumah sape plak?? he3 awat aya nmpak mcm kanak2 ribena je?? hehehe..igtkn dia yg bgsu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambo kelate sejati la bohh. tapi family kena transfer sabah..jadi orang sabah bha sekejap :D

      Delete
  5. wah mmg cantik sungguh view laut

    ReplyDelete
  6. best kan pegi pulau kat sabah tuu. air jernih jee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. air jernih sangat.sebab tu mandi sampai demam :D

      Delete
  7. Hye adik Aya. Selamat berkenalan. Saya org Semenanjung tp dah lama jatuh cinta dengan Sabah

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berkenalan :)
      saya pon suka ^^

      Delete
  8. waaaaaa..... mama rasa nak pergi laut lah pulak... bestnya,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la pergi mama..mesti anak2 mama seronok main air :)

      Delete
  9. nice gilaaaaa :D terbaik ah .. hehe xD

    ReplyDelete
  10. best ek g sabah. kak pn tringin gak nak pegi ^_^

    ReplyDelete
  11. amboi..pegi sabah x singgah sarawak ea...

    ReplyDelete
  12. aya miss u kenangan kita bersama di kundasang ........tapi a
    ya jahat gwiyomi versi punya gigi

    ReplyDelete

nuffnang