Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Saturday, 21 September 2013

oh lemon!



beribu ribu lemonn(tp dalam gambar ada 3 je)
(sumber pic dari mr.google)





nom nomm dapnyee lemonnn.
kuning digi easy gituwwww
bersama muuuuu.. bersama walau ke mana saja.... (karok jap)




siapa sini suka lemon? siapa nak shine bright like a diamond.....? angkat tangan!
saya! saya! saya! 

baiklah baiklah siapa yang suka makan lemon tu bertuah la. sebab apa bertuah?? sebab banyak khasiat dan manfaatnya untuk kulit dan tubuh badan kita..  siapa yang ada masalah kulit tu mari duduk sini diam2 sambil baca dan angguk je.okay??

kebaikannya adalah......................






jenggg jengggg jenggggggggg











lemon ni kaya dengan vitamin c, kalsium, magnesium, limonene, bioflavonoids yang baik untuk badan. (part ni memang perempuan suka kalau dengar vitamin c. kannn? jangan tipu la! saya pon sama)

mencerahkan kulit
mengurangkan tanda parut
mengurangkan kedut
mengurangkan blackhead
mengurangkan minyak pada kulit
menghaluskan kulit
melembutkan kulit
meng glow glow kan kulit
mengurangkan berat badan dan mengecilkan perut
merawat selesema
merawat demam

(tulis besar2 bagi semua orang teruja. ok sekarang boleh berlari ke cmart berdekatan sementara stok masih ada)

okay dah beli tu rajin rajin kan la diri mentonyoh tonyoh kat kulit tu tau.. jangan simpan dalam peti je buat pekasam..lepas tu perah2 minum tau.amalkan selalu..dalam seminggu dua tiga kali je..rajin2 kan la diri anda.
haaaa lagi satu kulit lemon tu jangan buang..tapi blender dan buat skrub kat muka dan kat mana2 yang perlu..untuk buang segala jenis datuk nenek cicit2 moyang sel sel kulit mati ituu..
banyak lagi khasiat lemon ni..banyakk beribu ribu lemonnnnn. jadi lepas ni hari2 makan lemon tau? janji? hihi janji bagai pulak >_<


potong2 gini je kalau malaih sangat..tekan2 bg air keluar..senang je kan?

saya suka amalkan lemon ni sekarang. best nauu  ^^





selamat mencuba!



12 comments:

  1. mesti kulit cantik lepas amalkan tips ni kan. wah! glow gitu. hehe. tp lemon masamlah. hik3

    ReplyDelete
  2. tiba2 rasa excited pulak nak makan lemon bila tgok byk nyer khasiat dia.

    ReplyDelete
  3. Saya sangat suka lemon dan try to buat detox badan twice or thrice a week. Kulit lemon selalunya saya makan terus. Kalau makan sekali dengan isinya, tiada rasa pahit pon.

    Okay, tetiba terliur pula.

    ReplyDelete
  4. Actually benda semula jadi banyak untuk kesihatan dan kecantikan.. tapi orang malas.. sebab suka juga beli produk dari kilang..

    By the way.. lemon memang sedap.. kalau perah pada ramuan BBQ daging blackpapper mmg terbaik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lemon? tak berapa suka. tp lepas dapat tips ni, sy akan cuba amalkan. hehe :D thanks sharing this info ya :)

      Delete
  5. tak pernah beli, nampak gaya kena cuba

    ReplyDelete
  6. Tak pernah makan sebagai makanan sampingan. InshaaAllah lepas ni maybe boleh cuba. Khasiat dia, subhanallah, superb!

    ReplyDelete
  7. Tak pernah makan dan tahu apa khasiatnya,bila baca blog sis ni,cepat2 nk terjah mini market beli lemon..tq sharing sis.

    ReplyDelete
  8. hahaha... menarik untuk turunkan berat badan... lagi satu, boleh amalkan selepas kita makan makanan berminyak atau berlemak, amik air suam dan diperahkan lemon... bagus juga untuk menghidap darah tinggi...

    tq Aya... perkongsian yang menarik...

    ReplyDelete
  9. hahaha... menarik untuk turunkan berat badan... lagi satu, boleh amalkan selepas kita makan makanan berminyak atau berlemak, amik air suam dan diperahkan lemon... bagus juga untuk menghidap darah tinggi...

    tq Aya... perkongsian yang menarik...

    ReplyDelete

nuffnang