Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Saturday, 14 September 2013

belajar erti bersyukur

hidup sebagai wanita penuh dengan cabaran..cewahhh cabaran sangat kauu..hihi
cabaran nak tahan nafsu beli barang..semua nakk! kalau x dapat muka masam mencuka..bad mood!!
kenapa kena kenapa! bentak hati kecil ku..(pupui)
hati rasa sedih, malam2 x boleh tido, dok teringat barang yang nak, lepas tu rasa nak menangis..
wakakaka apasal teruk sangat aku.
memang bila fikir balik padahal benda kecil je..tapi nak buat guano mekk..
hati ku mudah tersentuh(cettt)

hari tu keluar dengan kakngah..terjumpa tudung yang dah lama ku cari2 selama ini..
dok fikir mula2 nak beli ke takkk..
mula2 dalam hati ahhh x payah laa..bazir je. 
tapi sepanjang duk jalan tengok barang2 lain dalam hati dok teringat..
last sekali buat keputusan nak beli jugakk..kalau tak memang sampai ke malam duk teringat..
patah la balik..sampai kedai tu tengok2 dah tutup..padahal baru je lalu dalam 30 minit yang lalu..
hati kecil ku memberontak
terus aku nangis guling2 kat situ sambil jerit
bukak balik kedai ni sekarang!!
guruh berdentum kuat, kilat sambar menyambar,
aku pasarah...
ok dah dahhh.stop drama petang2 ni semua!!
hihihi

xdala dalam hati geram jugak la kedai tu tutup awal..macam mana nak maju macam ni..huh!
terus muka macam ayam kena cucuk dengan air paip lepas tu...
kakngah cakap muko cetung lalu kalu xleh beli baghe(barang).. gih esok ah beli..
nak buat guano mekkk.. nak time tu jugak..kepala dah bergetar2 sangat dah nak time tu.. (ye ye tau ini adalah teruk punya olang, x reti sabar)
esoknya malas nak keluar, malas nak besiap..tapi dalam hati dok teringat lagi tudung tu.. 
sambil berharap ada insan yang baik hati sudi beli dan bagi hadiah kat aku. xyah susah2 gi beli dah..
*kenyit mata sikit ;)


kadang2 kita sedih x dapat benda yang kita nak..sedih nak jugak. memberontak bila tak dapat..ketika itu kita terlupa untuk bersyukur...xdapat sikit nak sedih2 kan..perempuan memang macam ni ke? ke aku yang tak normal? cacat jerkk
cuba lihat orang yang dibawah kita supaya kita tahu dan belajar erti bersyukur.


T.T




p/s : still nak lagi tudung tu.wakaka 




2 comments:

  1. kalo benda yang kita berkenan dan teragak-agak nak beli, kalo tak beli ja mesti teringat.. tapi bila nak g beli dh tak da. oh frust gila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..sampai ke malam duk teringat.kannn ;)

      Delete

nuffnang