Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Saturday, 28 September 2013

entry sedih



susah bila hidup bergantung pada orang..
nak buat sendiri tapi tak mampu..
kadangkala kita tak nak pun susahkan orang lain..
tapi alih2 kita menyusahkan juga..
kadangkala kita tak nak minta tolong orang lain,
tapi kita tak mampu untuk berseorangan melakukannya
kita cuba buat sesuatu agar orang tak marah
tapi kita tetap dimarahi
kita cuba puaskan hati orang
tapi orang tetap tak puas hati
kita tak nak orang terluka
tapi kita tetap buat orang terluka
akhirnya kita hanya mampu pasrah

suatu hari nanti aku tak kan susahkan sesiapa..tak kan minta tolong sesiapa , semuanya aku lakukan sendiri bila aku mampu.

sobs


tertekan. nak hidup tepi pantai yang tak ada manusia :'(




28/9/13
3:20pm

Friday, 27 September 2013

sebelum tido jom berbedak sejuk tanaka




good night 
kita sambung blog esok pulakk 


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

budak zaman sekarang



budak zaman sekarang tak suka tolong menolong
-__-



sampai hati awak tak nak tolong salina



kihkih
alahaii budak budak......

rindu blog


setelah beberapa hari bertungkus lumus dengan final project dan x cukup tido.. x sempat jengah blog sendiri..
rindu rasanya pada blog dan kamu2 semua yang baik hati sudi singgah blog saya..susah2 je.. :P
hari ni saya sudahhh bebasss bebasss bebassss( bunyi semakin jauh)



yehuuuuuuuuuuuuuuu hari ni boleh blog puas2.. mana entryyy awak awak semua yang saya terlepas ituu :(



p/s : ahad ni presentation board. layikkkkkkkkkkkkk >__<

Monday, 23 September 2013

yeayy duit dari nuffnang bertambah



Add caption
alhamdulillah!

yahuuuuuuuuuuuuuuuuu.duit dari nuffnang bertambah. tapi tak adalah beriban.namun seronok bukan main kepalang lagiii..kepalang pun x macam ni.yeayyyy
buat semangat untuk berblog..hikhikhik


macehhh buat pembaca blog ni yang baik hati sudi singgah blog saya..tanpa kalian siapalah blog ini.
tanpa kalian saya takkan segembira kepalang ini :)
sayang blog ni ketat2..dan sayang pembaca blog ini :)

terima kasih sudi klik2 tabung bersama mu blog ini . terima kasih daun keladi, lain kali klik lagi (muehehe)








tq for reading this :)

google follow apakah ini?

apa semua ini?



sebenarnya apa benda fungsi benda alah ni? den pulak gatal tangan p tekan..jadi la cenggini haa.. boleh terang apa kebaikan dia? siapa tahu?huwaaaaaaaaaaaaaa
nak undo tak boleh dah..ke haku je yang x tau? permainan apa ni? apa ni? apa ni?
 please please please laaaaaa sesiapa yang baik hati tolong tenangkan saya sebelum saya bawa bertendang.





mood : emosi kalut dahh kalut dahh 








:(

Sunday, 22 September 2013

rindu umi


rindu umi sangat!
x sabar nak balik cuti sem.sebulan lagi kita jumpa ye umi..
rindu semua!
:(



Saturday, 21 September 2013

oh lemon!



beribu ribu lemonn(tp dalam gambar ada 3 je)
(sumber pic dari mr.google)





nom nomm dapnyee lemonnn.
kuning digi easy gituwwww
bersama muuuuu.. bersama walau ke mana saja.... (karok jap)




siapa sini suka lemon? siapa nak shine bright like a diamond.....? angkat tangan!
saya! saya! saya! 

baiklah baiklah siapa yang suka makan lemon tu bertuah la. sebab apa bertuah?? sebab banyak khasiat dan manfaatnya untuk kulit dan tubuh badan kita..  siapa yang ada masalah kulit tu mari duduk sini diam2 sambil baca dan angguk je.okay??

kebaikannya adalah......................






jenggg jengggg jenggggggggg











lemon ni kaya dengan vitamin c, kalsium, magnesium, limonene, bioflavonoids yang baik untuk badan. (part ni memang perempuan suka kalau dengar vitamin c. kannn? jangan tipu la! saya pon sama)

mencerahkan kulit
mengurangkan tanda parut
mengurangkan kedut
mengurangkan blackhead
mengurangkan minyak pada kulit
menghaluskan kulit
melembutkan kulit
meng glow glow kan kulit
mengurangkan berat badan dan mengecilkan perut
merawat selesema
merawat demam

(tulis besar2 bagi semua orang teruja. ok sekarang boleh berlari ke cmart berdekatan sementara stok masih ada)

okay dah beli tu rajin rajin kan la diri mentonyoh tonyoh kat kulit tu tau.. jangan simpan dalam peti je buat pekasam..lepas tu perah2 minum tau.amalkan selalu..dalam seminggu dua tiga kali je..rajin2 kan la diri anda.
haaaa lagi satu kulit lemon tu jangan buang..tapi blender dan buat skrub kat muka dan kat mana2 yang perlu..untuk buang segala jenis datuk nenek cicit2 moyang sel sel kulit mati ituu..
banyak lagi khasiat lemon ni..banyakk beribu ribu lemonnnnn. jadi lepas ni hari2 makan lemon tau? janji? hihi janji bagai pulak >_<


potong2 gini je kalau malaih sangat..tekan2 bg air keluar..senang je kan?

saya suka amalkan lemon ni sekarang. best nauu  ^^





selamat mencuba!



Friday, 20 September 2013

muhasabah bersama




mari sama2 kita muhasabah diri.








tq for reading this :)
20/9/13
09 : 06 am

Tuesday, 17 September 2013

Bedak yang paling best Natural Make up powder 3w clinic Professional made in korea

Assalamualaikum..
nak share pasal satu produk yang saya suka guna...
iaitu................


























taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
inilah dia..

Natural Make Up Powder 
3w clinic Professional
3w Clinic Powder
Crystal Creator Bright
30g
Made in korea







Bedak ni sgt glemer dekat korea n japan...ramai artis2 bersependapat bahawa bedak ni bedak yg sgt bagus..disyorkan pakai bedak ni selepas pakai bb cream unuk nampak kesan yg menakjubkan.


Sejak Tahun 2009, Dodo Company,pembuat Palgantong telah merubah nama produknya menjad 3W Clinic. Semuaproduk bedak Palgantong VERSI BARUmenggunakan nama 3W Clinic.
Palgantong 3W Clinic Professional Powder yang digunakan oleh Make-UpArtists Professional ini diimport direct dariKorea, dan Best sellingpowder in Korea, Japan and Hongkong.
PALGANTONG pertama kali dilancarkan di Koreapada tahun 1999. Produkini sangat popular di kalangan Bintang FilmKorea dan 4 dari 5 wanitaKorea menggunakan produk yang sangat mengagumkan ini.
Di pasar kosmetik Japan yang terkenal ,Palgantong mencatat angka penjualan hingga 600 juta dari tahun 2002sampai 2006. Palgantong terpilih menjadi Japan’s Top Hit product dan menempati tempat teratas dalam penjualan bedak di jepun


siapa pernah pakai bedak ni? sepanjang hidup ku bedak ni lah yang paling best! 
serius tak tipu! (amboi ayat hihi)
tapi betul la, bedak ni dah lama saya guna..memang puas hati..
muka jadi tak berminyak dan long lasting mekap.
pipi jadi gebu ala2 emma maembong... kelasss kau jah!




dulu masa first time pakai bedak ni melalui kakak..waktu tu rasa macam woww gebusnyaa..hee
dulu curi2 pakai yang kakak punya masa dia tengah tidur senyap2 masuk bilik pakai..haha kan dah kantoi kat sini. 


ada dua kaler tau

natural beige dan light beige.bedak ni buat kita nampak natural..kulit rasa ringan je..

ianya buka bedak compact tau, tapi bedak debu...so kalau korang pakai memang nampak natural..

saya x suka pakai compact powder..lebih suka pakai debu..sebab nampak lebih natural..

lagi satu saya kulit yang sensitif, lebih bagus pakai bedak jenis debu..




baiklah apa kata testimoni?


Testimonial 1

pakai jugak...efek slim kat muka cam xdela jipo rasa.sbb muka jipo chubby..tapi glow tuh memang ada..best je..ni la satu2 nye bedak yang jipo pakai kat muka sampai 5-6 jam...kulit jipo xdela cerah...tapi bila pakai bedak nih akan nampak glow..so,cam perasan cerah sket...hehe


Testimonial 2

suree pkai gak loose powder ni...mmg best....lebih mabeles lps tepek bb cream, pastu sapu bedak ni ngan berus besar....mmg glow in the dark..hehe....xde la...kira best la bedak ni utk natural look....die tutup pores gak....tp suree pkai yg 10g version original beige.


Testimonial 3

kalau pakai malam kulit lagi nampak cantik...

sebab cahaya lampu kot...



Testimonial 4

cuba la lala..beli satu ..simpan wat stok ngandam..boleh harap gak bedak nih...gebu glow muka prantin ...kira function cam mac msfn gok...



Testimonial 5

wei...dodo ni mmg ok la..ok giler..

lg ok dr bedak debu silkygirl...

tahan lame..kalau ko x cuci muke ler..

kene panas pon still ok...

seriously dear..

Testimonial 6

iye ke?..hikhik malu nya saya... 

well, best kn pakai dodo ni... 
smpai my aunt ckp i macam artis indonesia...mekap cantik...


saya pakai bedak dodo. suka bedak dodo ni :)




nak cuba? whatsap 013-4998685/ visit ig @houseofsofieya
bedak ni tahan lama sangat..ikot cara pemakaian
saya punya tahan sampai 9 bulan..
berbaloi2!
kalau nak cuba boleh terjah page ni HOUSE OF SOFIEYA


^_^












arghhh laparrrrrrr

tak boleh fokus nak membaca blog bila lapar..
lapar lapar lapar!


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


haih anak dara p masak!!
baiklah baiklah pergi masak sekalang juga.
lepas ni sambung berblog lagi
babai~~~

(hidup jauh dengan family macam ni laa.huuu)


T.T

Monday, 16 September 2013

hari yanggg... ehh malu lakk

sebenarnya........................................





































































sebenarnya hari ni ulang tahun kita bersama en.kesayangan!!
yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyy nak hadiahhhhh..kahkahkah



selamat ulang tahun awakkk yang nama afif tuuu 
yang jahat tuu...
eh tak tak
baik baik(nanti x dapat hadiah)

:P





































biuu (layikkkkkkk)
>_<

FIRST GIVEAWAY VALLARYS




saya tag :-


fb : Aya Zuki
instagram : instagram ayazuki222


HADIAH

  • 10 Pemenang di cari 
  • Daripada koleksi kami [ Shawls x 1, Tudung Bawal x 1, String Keychain Name x 7, Blouse x 1 ]
  • TOP REFERRAL X 1

PEMILIHAN PEMENANG

Melalui undian

DUE DATE

30 September 2013




GOOD LUCK!
^_^

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY



Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013

Oh September Give Away by Safiena & Friends


1. tiga perkataan yang menggambarkan diri saya
cool
ceria
tido

2. Doodle /fav blogger
saya tak reti buat doodle / blogger yang paling saya minat ialah kak Nurul Ain Abd Salam
blognye  L.O.V.E



uolls jom join give away ni.. hadiah semua best2 dan comel2 tau..mana tau ada rezeki. InsyaAllah :)
kalau nak join klik SINI

GOOD LUCK!

^_^

Special Giveaway 2013 by Misz Nadea

http://ayazukiiscullen.blogspot.com/
special giveaway 2013
Jom join special giveaway ni.
ada banyak hadiah yang menarik.
mana tahu ada rezeki boleh dapat!
Giveaway berlangsung pada 13-30 sept 2013/11:59pm

^_^
klik SINI untuk sertai






GOOD LUCK! :)

Sunday, 15 September 2013

tak boleh tido

arghhhh dah pukul 5.41am tp still x boleh tidur..x mengantok pasal apa niii..tension betul..memang x tidur la jawabnya..lepas ni nak bertolak ke Jitra pukul 7 pulakk..
aduss dengan ngamuk gigit lagi..tetiba banyak pulak hari ni..hari lain xada pulak..kacau je kau nyamukk.. baru beranak ke apa duk bertubi2 kena gigit ni..nyahhhh kau dari bilik aku sebelum aku tepukkkk kauuu!!!!!!
huwaaaaaaa nangissss
T.T





ps: apa2 pun salam subuhhh. nak kena mandi dah.sobsob 

Saturday, 14 September 2013

belajar erti bersyukur

hidup sebagai wanita penuh dengan cabaran..cewahhh cabaran sangat kauu..hihi
cabaran nak tahan nafsu beli barang..semua nakk! kalau x dapat muka masam mencuka..bad mood!!
kenapa kena kenapa! bentak hati kecil ku..(pupui)
hati rasa sedih, malam2 x boleh tido, dok teringat barang yang nak, lepas tu rasa nak menangis..
wakakaka apasal teruk sangat aku.
memang bila fikir balik padahal benda kecil je..tapi nak buat guano mekk..
hati ku mudah tersentuh(cettt)

hari tu keluar dengan kakngah..terjumpa tudung yang dah lama ku cari2 selama ini..
dok fikir mula2 nak beli ke takkk..
mula2 dalam hati ahhh x payah laa..bazir je. 
tapi sepanjang duk jalan tengok barang2 lain dalam hati dok teringat..
last sekali buat keputusan nak beli jugakk..kalau tak memang sampai ke malam duk teringat..
patah la balik..sampai kedai tu tengok2 dah tutup..padahal baru je lalu dalam 30 minit yang lalu..
hati kecil ku memberontak
terus aku nangis guling2 kat situ sambil jerit
bukak balik kedai ni sekarang!!
guruh berdentum kuat, kilat sambar menyambar,
aku pasarah...
ok dah dahhh.stop drama petang2 ni semua!!
hihihi

xdala dalam hati geram jugak la kedai tu tutup awal..macam mana nak maju macam ni..huh!
terus muka macam ayam kena cucuk dengan air paip lepas tu...
kakngah cakap muko cetung lalu kalu xleh beli baghe(barang).. gih esok ah beli..
nak buat guano mekkk.. nak time tu jugak..kepala dah bergetar2 sangat dah nak time tu.. (ye ye tau ini adalah teruk punya olang, x reti sabar)
esoknya malas nak keluar, malas nak besiap..tapi dalam hati dok teringat lagi tudung tu.. 
sambil berharap ada insan yang baik hati sudi beli dan bagi hadiah kat aku. xyah susah2 gi beli dah..
*kenyit mata sikit ;)


kadang2 kita sedih x dapat benda yang kita nak..sedih nak jugak. memberontak bila tak dapat..ketika itu kita terlupa untuk bersyukur...xdapat sikit nak sedih2 kan..perempuan memang macam ni ke? ke aku yang tak normal? cacat jerkk
cuba lihat orang yang dibawah kita supaya kita tahu dan belajar erti bersyukur.


T.T




p/s : still nak lagi tudung tu.wakaka 




Selamat hari lahir abah

hari ni hari yang bermakna..hari kelahiran abah ku tercinta
semalam beria2 kol abah.. lawan siapa wish dulu.. siap bertumbuk berebut fon dengan kakngah.miuhehe
tapi malangnya adik ku si miela milah tu dah jadi oraang first...
grrrrrrrrrrrrrrr

tengah malam tu nampak kakngah dok edit2 gambar untuk wish kat fb abah. kelasss kau jah
INI TAK BOLEH JADI!!!!
kena buat lagi cantik ni..hahaha dengki giler kannnn
xkira2 nak jugak!! nak jugakkkk!
nak buat semalam tapi xda idea lagi nak decorate kad tu macam mana..
lagi satu kalau post awal2 nanti wall post dok bawah2 sekali pulak..
mana syoikkk lagu tuuu..
*hihi kantoi kat sini
yela dah edit lawa2 dok bawah pulak kan..
*lawa keee???

jadi ceritanya bangun hari ni dok baring2 jap terus ada mood nak mengedit bagai..
terus bukak photoshop cari2 gambar yang sesuai crop sana sini, cantum2 sana sini dan siap lahh..

TARAAAAAAAAAAAAAAAAA
..
.
.
.
.
.
.
.
.
http://ayazukiiscullen.blogspot.com/

lepas dah upload dalam fb aku menggelepar keseronokan.rasa puas dapat buat kad untuk abah.
over acting jerkk :3
hewhew
terus kol abah 
saya : ''hello abah kat mana?on9 x?''
abah : ''abah kat car wash ni.. lepas ni abah kol.''
saya: ''ok babai!''
puk letak.
lalala terus nyanyi2 kecil. x sabar nak abah tengok..
x lama lepas tu abah komen2 terharu..



heee sayang abahhh 
nanti balik sini kita beli kek tauu

^_^




Friday, 13 September 2013

Jom terjah House Of Sofieya



untuk mencuba produk yang da bomb bom WHITE BEAUTY PERFECT
* White Perfect Gluta Kojic Vit C Soap
* Magic Repairing & Whitening Cream
*Perfect Collagen BB cream SPF 45 PA++


terjah aje page saya tau!
jom gebu gebus 
saya sangat suka produk ni..puas hati sangat. dah dua tahun pakai :)
jom cuba baru tahu kesannya yang super best!

*ini trial set 
(SM RM 65.90)
(SS RM 68.90)

terjah page saya kat sini -->  House Of Sofieya






RM28 Siap Postage semua negeri
Sabah/Sarawak RM30
by Hand RM25.00

RM1 akan disumbangkan kepada tabung kemanusian Mesir
Tshirt 100% cotton.

untuk order boleh hubungi En.Afif 




*dari kiri cik wawa , tengah cik izah, kanan sekali siapa lagi kalau bukan saya, cik sofieya aka aya aka popia pon boleh

yeayyyy hari selasa lepas akhirnya rindu bertamu di kfc bersama cik wawa comel kitaaa. Cik wawa datang jitra sebab konvo. tahniah cik wawa dapat konvo sidang pertama sebagai mechanical engineering student. tumpang happy sangat! :)








tq :)





nuffnang