Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Wednesday, 20 June 2012

bunga-bunga cintaa misya omar~~

rindu nak jalan-jalan kedai bunga macam dulu-dulu dengan umi...usha2  bunga orkid sambil angkat beberapa pasu yg melekat dihati..huu
bestnyaaaaaaa jalan-jalan usha bungaaa
ingat lagi dulu masa mula2 nak 'bela' bunga orkid..masa tu umi beli 4 pasu je..tu pon pesan kat jiran suruh beli..lepas tu rasa nak lagi..nak lagi..!!
terus umi ajak singgah kedai bunga..memang rasa xnak balik rumah bila dah sampai kedai bunga...semua cantik2..rasa nak beli satu kedai sekali dengan tuan kedai buat jaga semua bunga yg banyak tu..hihi
masa tu saya dengan umi betul2 gilakan bunga orkid...sampai birthday saya pon umi hadiahkan bunga orkid warna putih..hehe suka bukan main lagi..tapi orkid ni susah sikit nak jaga..tiap2 hari nak kena belek..nak kena ganti arang atau sabut kelapa yg baru..sembur racun..kena selalu perhati sebab takot ada serangga yg suka makan bunga orkid..jadi nak pastikan bunga tu selamat kena rajin sembur racun la..
petang2 start la operasi kami..kejap alih ke sana..kejap alih ke sini..hehe best2
sekarang orkid dah banyak sangat sampai x terjaga..dah x aktif berorkid..hee



 orkid yg telah digoogle..ngeh2



cantikkk (lagi-lagi google orkid )

baiklah kalau dah malas nak singgah kedai bunga boleh je singgah jalan2 di google cuci2 mata tengok orkid..
nak tengok bunga mana search aja..
tapi feeling x sama la bila tengok depan bijik mata..hiiihi







ni orkid sendiri..bukan orkid yang di google.. :)) .. ni first time berbunga selepas bertahun2 ku tunggu dengan tidak sabarnya..in real memang lagi cantik...orkid yg jenis ni daun dia besar2 panjang..mmg unik jenis ni..









cantik cantik cantik!! 









^^V

10 comments:

  1. minat betul dengan bunga. hihi

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. ouh iya dong cakep cakep bunganyaa... ^^

      Delete
  3. jaga molek2 la bunga tu..bia banyak lagi bunga..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurang doh aktiviti..xdop geng loni..haha

      Delete
  4. banyaknyee orkid die. rajin tanam eh. cantik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe rajin sangat tanam dulu..orkid cantik sangatkan..unik drpd bunga lain ^^

      Delete
  5. rasanya orkid yg first tu macam mahal punya tu.. orkid hutan eh?? hehe... saya pon minat jgak kat orkid nih.. :)

    ReplyDelete
  6. haah orkid tu mahal sikit..dulu kecik je..sekarang ni dah beranak pinak..entah laa..saya panggil orkid harimau je..hehe

    ReplyDelete

nuffnang