Klik tabung saya. KLIK! KLIK! KLIK!

tinggalkan link url anda :)

Friday, 22 June 2012

it's His plan





















...........................


















.......................................

Wednesday, 20 June 2012

bunga-bunga cintaa misya omar~~

rindu nak jalan-jalan kedai bunga macam dulu-dulu dengan umi...usha2  bunga orkid sambil angkat beberapa pasu yg melekat dihati..huu
bestnyaaaaaaa jalan-jalan usha bungaaa
ingat lagi dulu masa mula2 nak 'bela' bunga orkid..masa tu umi beli 4 pasu je..tu pon pesan kat jiran suruh beli..lepas tu rasa nak lagi..nak lagi..!!
terus umi ajak singgah kedai bunga..memang rasa xnak balik rumah bila dah sampai kedai bunga...semua cantik2..rasa nak beli satu kedai sekali dengan tuan kedai buat jaga semua bunga yg banyak tu..hihi
masa tu saya dengan umi betul2 gilakan bunga orkid...sampai birthday saya pon umi hadiahkan bunga orkid warna putih..hehe suka bukan main lagi..tapi orkid ni susah sikit nak jaga..tiap2 hari nak kena belek..nak kena ganti arang atau sabut kelapa yg baru..sembur racun..kena selalu perhati sebab takot ada serangga yg suka makan bunga orkid..jadi nak pastikan bunga tu selamat kena rajin sembur racun la..
petang2 start la operasi kami..kejap alih ke sana..kejap alih ke sini..hehe best2
sekarang orkid dah banyak sangat sampai x terjaga..dah x aktif berorkid..hee



 orkid yg telah digoogle..ngeh2



cantikkk (lagi-lagi google orkid )

baiklah kalau dah malas nak singgah kedai bunga boleh je singgah jalan2 di google cuci2 mata tengok orkid..
nak tengok bunga mana search aja..
tapi feeling x sama la bila tengok depan bijik mata..hiiihi







ni orkid sendiri..bukan orkid yang di google.. :)) .. ni first time berbunga selepas bertahun2 ku tunggu dengan tidak sabarnya..in real memang lagi cantik...orkid yg jenis ni daun dia besar2 panjang..mmg unik jenis ni..









cantik cantik cantik!! 









^^V

^_^






















............................

Sunday, 17 June 2012

bangun pagi

hari ni pagi2 pukol 7 dah keluar jalan2 kat tasik melati..sambil cuci mata tengok orangg joginggg..tengokk aja....hehe..diri sendiri malas nak joging..tengok orang joging pon dah rasa berpeluh..
rajin keluar awal2 ni pon sebab nak jumpa asyrani..dia balik cuti 2 minggu dari UIA. dah lama x jumpa asy ;)


asy(baju koko) dan saya ^^






intan (baju purple) dan saya lagi :))






gambo oleh asyrani  ^^

























^^V





Thursday, 14 June 2012

archi sama dengan redo jadilah redha

siapa study architecture cepat angkat tangan.. suka tak jadi budak archi ? aku suka archi tapi xnak belajar..boleh tak macam tu ? =,=''
sebab apa x suka? sebabnya x cukop tidur.. (suka tido banyak2 =,=)
km x study sangat pon..sebab banyak buat projek.. subjek paling menyampah design..malas gila nak pikir design yang pelik2...dah la nak kena buat research.. kalau time mood malas tu memang x mendesign lah.. esok masok studio baru design terus secara spontan..ceh patot projek pon hampeh! =,=





bukti x cuko tido (masa sem 1)

tuuu nampak tak muka x cukup tidur..? segala jenis pucat kat muka..
kalau esok kami nak submit projek mesti muka sorang2 memang 'belemoih' , baju x beriron. dah xde masa nk melawa (sedeh), tambah dengan mata burung hantu yang menusuk jantung..
ye kami memang burung hantu! malam berjaga, siang tido..itulah harga yang perlu dibayar untuk ambil bidang ni.padan muka siapa suruh ambil bidang neh..huwaaa
xpe jiwa kental naaa ( xkental mana pon, selalu nangis bila projek kena reject) 
penat tambah sakit hati nak ulang buat benda yang sama.rasa nak bako je..kite bakoo   =,=



create design la sangat..haha




ni bakal arkitek berjaya...




saya? bakal meruntuhkan bangunan..  =,='
kami alahan perkataan REDO ! 



REDO itu REDHA ( Xdelah redha sangat nak buat balikkannn :P )















.........
















fav

first time dengar dalam rancangan 'jangan tidur lagi' terus suka..tiap2 hari nak bukak lagu ni ^^

Cinta Itu Nyawa (lirik)- Siti Sarah & Shuib





















^^

Wednesday, 13 June 2012

betol ke kita ni friends forever ?...

tengah online fesbuk tadi terjumpa artikel ni..menarik.. dan buat diri ini terkedu :'(

just sharing..



Assalam'Alaikum!!
Familiar dengan ungkapan2 ini? :

'BEST FRIEND FOREVER!'
'KAWAN SELAMA-LAMANYA'
'KAWAN SAMPAI MATI'
'BESTFRIEND TILL JANNAH'
'ZUTTO TOMODACHI' xD

Ha.. macam2 ungkapan lagi yang kita biasa gunakan sebagai tanda kita cintakan sahabat kita dan ingin bersama mereka selama-selamanya..

Semalam, ketika saya membaca Al-Quran.. terjumpa ayat ni...
[43:67] On that Day even bosom friends shall become enemies to one another,ALL except the Godfearing.
*eceh kasi english translation

lalu terfikir.. ungkapan yg selalu kita guna ni, mampukah kita merealisasikannya apabila tiba hari kiamat, dimana kita akan menjadi terlalu takut, huru-hara dan gementar?

adakah pada masa tu.. kita mampu mengingati kawan kita? yang kita selalu janji untuk kawan selamanya..

Andai sahabat kita berada dihadapan kita pada ketika itu, mampukah kita senyum kepadanya?
atau kita langsung tidak sempat melihat kearahnya..
atau lebih dahsyat, kita menyalahkannya kerana selama di dunia ni dia tidak membantu kita mendekatiNya dan menjadi punca kita lalai???

sahabat2 sekalian... cuba renungkan.. adakah selama ni kita bertakwa? adakah selama ini kita menjadi punca sahabat kita LALAI dari mengingati Allah??

Lalu, sanggupkah kita menerima hakikat bahawa satu masa nanti kita akan bermusuhan sesama kawan baik kita sendiri, kerana masing2 menuduh dirinya lalai disebabkan sahabatnya itu?

mahukah kita menjadi orang2 seperti itu?

Ya Allah... jujur, aku tak nak.... selamatkan aku Ya Allah.... Jadikan aku dan sahabatku orang yang bertakwa! T_T



**** kalau nak amik ni share kat kawan, silakan.. tak perlu kredit, tak perlu mintak izin.. moga2 pintu hati kita dan kawan2 kita terbuka untuk menerima hidayahNya.. BUKTIKAN CINTA ANDA PADA SAHABAT2 ANDA!! :D

Wallahu'Alam
Hope this was beneficial to all of you.









sebenarnya betol ke kita friends forever ?



















.........................................................

Tuesday, 12 June 2012

Tadop tajokkkk

masa tengah praktikal kakak yang jadi bibik kat rumah...sekarang bila dah tamat praktikal dengan jayanya aku pulak yang jadi bibik kat rumah.. =;='
kemas rumah, masak, baca novel , online sampai muntah, tengok tv cerita endless loveee.. (baca novel,online, tengok tv kerja bibik ke? )
ni bibik yang malas..lagi pon x dapat gaji punnnnnn...
sekarang kakak dah dapat kerja jadi bersorang-soranglah kat rumah..
macam ni lah kalau dah jauh dengan umi abah..sobsob
semua kena buat sendiri..menyesal x belajar masak dulu benda yang suka makan..sekarang kan dah menyesal..
tapi sekarang dah pandai masak sikit-sikit..paprik,gulai kurma, ayam kari goreng..(ceh 3 je.. =,=')
kalau minggu ni belajar gulai kurma maknanya menu minggu ni setiap hari gulai kurma.
hahahaaa
adik yang balik bercuti dari maktab pon asyik complain dekat umi.. '' dah la tak sedap lepas tu buat seronok nak masak benda sama hari2..'' hahahha kurang asam punya budak!


 baca novel sampai x keluar bilik.. punya feeling =,=


gulai kurma yang tak mengiurkan.










^^

Pening

x paham dengan blog neh. xreti guna. =,=''

huwaaa :'(

nuffnang